Απών και πάλι ο Τραμπ από το δείπνο ανταποκριτών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνανλτ Τραμπ (AP Photo/Evan Vucci, FILE).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όπως ακριβώς έκανε το 2017 και το 2018, δεν θα συμμετάσχει, στα τέλη Απριλίου, στο περίφημο δείπνο της Ενωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, το οποίο χαρακτήρισε χθες «ανιαρό» και «πάρα πολύ αρνητικό».

Το γκαλά, μια ετήσια εκδήλωση της πολιτικής ζωής της Ουάσιγκτον, τιμά την ελευθερία του Τύπου και προσφέρει την ευκαιρία στον Πρόεδρο να εκφωνήσει μια ομιλία, που τη χαρακτηρίζει, σε πολλές περιπτώσεις, ο αυτοσαρκασμός, για τα πεπραγμένα της χρονιάς που τρέχει, ενώ δεν διστάζει να βρεθεί στο στόχαστρο των σατιρικών πυρών ενός κωμικού ηθοποιού.

Απουσία ενός κωμικού στο πρόγραμμα της βραδιάς του 2019, που έχει προγραμματιστεί για την 27η Απριλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ, οι σχέσεις του οποίου με πολλά ΜΜΕ παραμένουν τεταμένες, είχε υπονοήσει, τον Νοέμβριο, ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει «το παρών», όπως οι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί προκάτοχοί του.

Τελικά, ο δισεκατομμυριούχος θα σνομπάρει και φέτος το νέο ραντεβού για να παραστεί, αντ’ αυτού σε μια συγκέντρωση υπό το σύνθημα «Make America Great Again».

«Θα κάνω μια συγκέντρωση, διότι το δείπνο είναι τόσο βαρετό και τόσο αρνητικό…», είπε χθες το πρωί από τους κήπους του Λευκού Οίκου, καταλήγοντας πως «το δείπνο των ανταποκριτών είναι πολύ αρνητικό. Μου αρέσουν τα θετικά πράγματα».

Η παράδοση του δείπνου των ανταποκριτών χρονολογείται από το 1921. Από το 1980, όλοι οι πρόεδροι συμμετείχαν, εκτός του Ρόναλντ Ρίγκαν, το 1981, ο οποίος ανάρρωνε από την επίθεση σε βάρος του, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Πηγές: «ΑΠΕ-ΜΠΕ», «Reuters»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available