Απών ο Καμμένος

(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Δεν τον είδα πουθενά τον Πάνο Καμμένο στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Κοιτούσα αριστερά, κοιτούσα δεξιά, τίποτα. Μα είναι δυνατόν ένας τόσο ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων της Μακεδονίας να απουσιάζει από το συλλαλητήριο;

Υστερα σκέφτηκα πως ίσως να μην ήθελε ο πρόεδρος Πάνος να φέρει σε δύσκολη θέση το πλήθος να εκφράσει την αγάπη του προς το πρόσωπό του.

Δημοψήφισμα;

Το 2015, όταν ο Γιάνης με τα πουκάμισα έξω, υπό την καθοδήγηση του μεγάλου τιμονιέρη Αλέξη, διεξήγαγε την «περήφανη διαπραγμάτευση» ήδη από την αρχή εκείνης της φάρσας (που κράτησε κοντά ένα εξάμηνο και έφερε τη χώρα με το ένα πόδι εκτός ΕΕ και ευρωζώνης), ακούγαμε από διάφορους κυβερνητικούς τη λέξη «δημοψήφισμα».

Οι μεγάλοι Δημοκράτες -που επιχειρούν να αλώσουν τη Δικαιοσύνη με κάθε τρόπο, δείχνοντας έμπρακτα ότι αστικές έννοιες όπως η διάκριση των εξουσιών δεν έχουν γι’ αυτούς κανένα νόημα- ήθελαν να πάρουν τη γνώμη του λαού (πράγμα που στο τέλος έκαναν) για να προσδώσουν λαϊκή νομιμοποίηση στο έγκλημα που ετοίμαζαν για την μαδουροποίηση της Ελλάδας.

Επαιζαν βέβαια εκ του ασφαλούς, διότι όταν ρωτάς έναν λαό «θέλετε μνημόνιο ή όχι μνημόνιο», η απάντηση που θα λάβεις είναι προφανής. Τρία χρόνια μετά, με τη χώρα να βράζει κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η λέξη «δημοψήφισμα» έχει εξαφανιστεί από τα χείλη των κυβερνητικών.

Οταν δε τους τίθεται σχετικό ερώτημα, επικαλούνται το Σύνταγμα που απαγορεύει δημοψηφίσματα για εθνικά και οικονομικά θέματα – λες και το 2015 το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Εχω δει ψεύτες και υποκριτές. Τέτοιο πράγμα όμως ποτέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available