Απών ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ από τον βασιλικό γάμο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η μνηστή του, Μέγκαν Μαρκλ. (AP Photo/Matt Dunham, file).

ΛΟΝΔΙΝΟ. Το παλάτι του Κένσινγκτον δεν σχολιάζει αναφορές ότι ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ χρειάζεται να προβεί σε εγχείρηση καρδιάς και δεν θα παραβρεθεί στον γάμο της κόρης του με τον πρίγκιπα Χάρι, το Σάββατο 19 Μαϊου στο Γουίντσορ, σύμφωνα με το «Associated Press», πέρα από μία δήλωση του πρίγκιπα προ δύο ημερών να υπάρξει «κατανόηση και σεβασμός» για τον πατέρα της Μάγκι, Τόμας, «σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Νew York Times», αναλύει τη συνήθεια των βρετανικών ταμπλόιντς να ανακατεύουν και να βγάζουν στη φόρα τα οικογενειακά όλων όσων θεωρούν επώνυμους και επιτυχημένους. Από αυτή την τακτική δεν ξεφεύγει κανείς, γράφει η αμερικανική εφημερίδα και έτσι εδώ και μήνες τα βρετανικά ταμπλόιντς συμπεριφέρονται στην οικογένεια της Μέγκαν Μαρκλ σαν να είναι αστέρας από κάποιο ριάλιτι σόου με τίτλο «Οι πραγματικές δυσλειτουργικές οικογένειες της Αμερικής».

Η αλήθεια είναι πιο απλή. Ο πατέρας της Αμερικανίδας ηθοποιού, Μέγκαν Μαρκλ, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα παραστεί το Σάββατο στον γάμο της κόρης του με τον πρίγκιπα Χάρι επειδή πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.

Ο Τόμας Μαρκλ, ο οποίος ζει στο Μεξικό, φέρεται να είπε στην ιστοσελίδα που εδρεύει στο Λος Ατζελες «TMZ.com» ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης (στις 07:30 τοπική ώρα) ήταν προγραμματισμένο να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.

Την Τρίτη είχε πει στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα ότι «σιχαίνεται την ιδέα ότι θα χάσει μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία και ότι δεν θα μπορέσει να συνοδεύσει την κόρη του στην εκκλησία».

Αλλά αργότερα ο ίδιος είπε ότι οι γιατροί είχαν προγραμματίσει το χειρουργείο για το πρωί της Τετάρτης.

Με δεδομένη πλέον την απουσία του, οι βρετανικές εφημερίδες εκτιμούν ότι την Μέγκαν θα συνοδεύσει η μητέρα της με την οποία η μέλλουσα σύζυγος του Χάρι θα περάσει την τελευταία της νύχτα ως ανύπανδρη σε πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής.

Η ιστοσελίδα «TMZ» δημοσίευσε πριν από μια εβδομάδα ότι ο Τόμας υπέστη έμφραγμα και μερικές ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα, αισθάνθηκε έντονους πόνους στο στήθος. Την Τρίτη εισήχθη στο νοσοκομείο και έπειτα από μια σειρά εξετάσεων κρίθηκε απαραίτητη η επέμβαση. Οπως ο ίδιος είπε, το έμφραγμα προκάλεσε σοβαρή βλάβη στην καρδιά του.

Αλλά και πριν την επέμβαση γράφτηκαν πολλά για τον Τόμας, ότι ήδη είχε αποφασίσει τη Δευτέρα να μην πάει στον γάμο επειδή αισθανόταν ότι είχε φέρει σε δύσκολη θέση την κόρη του και τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας καθώς είχε συμφωνήσει σε φωτογράφηση με ένα πρακτορείο παπαράτσι.

Η κόρη του Σαμάνθα είπε στην ιστοσελίδα «TMZ.com» ότι ο πατέρας της πήρε 1.500 δολάρια με βάση τη συμφωνία και ένα ποσοστό για τα πνευματικά δικαιώματα. Αλλαξε όμως γνώμη την Τρίτη αφού έλαβε μηνύματα στο κινητό του από την Μέγκαν, η οποία του έλεγε ότι τον αγαπάει και ανησυχεί για την υγεία του.

Αρχικά δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι ήλπιζε να πάρει εξιτήριο και να πάει στο Λονδίνο για να συνοδεύσει την κόρη του στο γάμο, αλλά στη συνέχεια προγραμματίστηκε το χειρουργείο της Τετάρτης.

Επιπλέον, ο Τόμας υποστήριξε ότι αυτό που του προκάλεσε το έμφραγμα ήταν η ανοιχτή επιστολή που ο γιος του, Τόμας ο νεότερος, έστειλε στον πρίγκιπα Χάρι για να τον αποτρέψει να παντρευτεί την Μέγκαν.

Ο Τόμας Μαρκλ, 73 χρόνων, είναι ένας συνταξιούχος κινηματογραφιστής που στο Μεξικό διαζευγμένος από την μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ, η οποία αναμένεται να επισκεφτεί την βασίλισσα πριν το γάμο.

Το παλάτι πάντως δεν έχει ανακοινώσει κάποια εναλλακτική στο ρόλο του Τόμας που θα συνόδευε την κόρη του στο γάμο για να την παραδώσει στον Χάρι, εκτός αν όντως οι γιατροί προλάβουν να του δώσουν εξιτήριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available