Αρνητικό το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο

Φωτογραφία: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα στα τέσσερα δείγματα του πρώτου υπό διερεύνηση ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού στην Κύπρο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται 22χρονο Κινέζο πολίτης που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, έπειτα από την ενημέρωση που έλαβε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, το αποτέλεσμα στα τέσσερα δείγματα ήταν αρνητικά. Ως εκ τούτου, ο ασθενής, ο οποίος παρουσιάζει από χθες άριστη κλινική κατάσταση, θα απολυθεί εντός της ημέρας σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα. Παράλληλα, αίρονται οι περιορισμοί σε συγγενικό του άτομο.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με τον ιό, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι θα προβαίνει στις επίσημες ανακοινώσεις.

Σημειώνεται, ότι η διασπορά της είδησης για το πρώτο ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Κύπρο είχε προκαλέσει αναστάτωση. Ο 22χρονος Κινέζος με την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας και σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις περιπτώσεις επιβατών που προέρχονται από την Κίνα, είχε περάσει από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι παρουσίαζε υψηλό πυρετό.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες και ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω εξετάσεις. Ο 22χρονος Κινέζος νοσηλευόταν έκτοτε στην απομόνωση σε ειδικά διαρρυθμισμένο δωμάτιο, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων στις εξειδικευμένες εξετάσεις που υποβλήθηκε.

Ενημέρωση και της ΕΕ

Για ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημέρωσε το Σάββατο τον Κροάτη ομόλογό του, Vili Beros, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συνάντηση των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, εφόσον κριθεί αναγκαία.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο σειράς επαφών που πραγματοποιεί ο Κροάτης Υπουργός με όλους τους Υπουργούς Υγείας της ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι η Κροατία ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available