Αρνούνται τις κατηγορίες περί αμέλειας οι γονείς του ομογενή Δημήτριου Παγουρτζή

Ο Δημήτριος Παγουρτζής (Galveston County Jail via AP, FILE)

ΣΑΝΤΑ ΦΕ. ΤΕΞΑΣ. Οι Ελληνοαμερικανοί γονείς του Δημήτριου Παγουρτζή (Dimitrios Pagourtzis), ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 σε σχολείο του Τέξας, αρνούνται τους ισχυρισμούς περί αμέλειας απέναντι στον γιο τους, ανταπαντώντας πως έχουν πράξει τα δέοντα αναφορικά με την ανατροφή του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ρον Ρότζερς, υπέβαλλε στην αρχή της εβδομάδας εγγράφως τα επιχειρήματά του, απαντώντας στις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί κατά της Ρόουζ Μαρί Κοσμετάτου (Rose Marie Kosmetatos) και του Αντωνίου Παγουρτζή (Antonios Pagourtzis), ανέφερε την Παρασκευή το «Associated Press», το οποίο επικαλείται δημοσίευμα της «The Galveston County Daily News».

Σύμφωνα με τις αγωγές κατά των γονέων του Παγουρτζή, η μητέρα και ο πατέρας του δεν του δίδαξαν τον σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή, ενώ είχαν και τα όπλα τους εκτεθειμένα.
«Κατά έναν τρόπο, έχασαν και οι ίδιοι τον γιο τους», ανέφερε ο κ. Ρότζερς. «Παλεύουν και αυτοί για το από εδώ και πέρα, όπως και οποιοσδήποτε άλλος», πρόσθεσε.

Ο Δημήτριος Παγουρτζής βρίσκεται προφυλακισμένος για φόνους πρώτου βαθμού που προκάλεσε πυροβολώντας στις 18 Μαϊου σε Λύκειο της Σάντα Φε, του Τέξας.

Η πρώτη μήνυση κατά των γονέων είχε κατατεθεί στις 24 Μαϊου. Ο Ρότζερς ανέφερε πως η αγωγή κατατέθηκε πρόωρα, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρες οι λεπτομέρειες των γεγονότων. Επιπλέον, είπε πως ο Αντώνιος Παγουρτζής είχε κλειδωμένα και ασφαλισμένα τα όπλα του σε μία βαλίτσα.

Ο Κλιντ Μαγκουάιρ, δικηγόρος πολλών γονέων που υπέβαλλαν την πρώτη μήνυση συλλογικά, δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης. Οι γονείς των θυμάτων διεκδικούν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε αποζημίωση, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Η δικηγόρος Λορένς Τάιλκα κατέθεσε στις 15 Αυγούστου την δεύτερη μήνυση κατά της οικογένειας του Παγουρτζή για λογαριασμό της οικογένειας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Σίνθιας Τισντέιλ, η οποία έπεσε νεκρή στο περιστατικό. «Αυτός είναι ο γιος τους και τα όπλα τους, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν με τρόπο εντελώς ακατάλληλο», είπε η κ. Τάιλκα, η οποία διεκδικεί επίσης 1 εκατομμύριο δολάρια αποζημίωση για την οικογένεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available