Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για την Εορτή του Αγίου Βασιλείου και του Νέου Eτους 2019

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Καθώς προσφέρουμε τις ευχαριστίες μας στον Θεό στο ξεκίνημα του νέου έτους και οραματιζόμεθα τα υπέροχα έργα τα οποία εκείνος θα πραγματοποιήσει με τη δική μας συμβολή προς τιμή και δόξα Του, ενθυμούμεθα το ωραίο σύνθημα: Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι εις Χριστόν», επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στην Εγκύκλιό του για τη γιορτή του Αγίου Βασιλείου και το νέο έτος και υπενθυμίζει πως «αυτό ήταν το σύνθημα και θέμα της 44ης διετούς Κληρικολαϊκής Συνελεύσεώς μας στη Βοστώνη τον περασμένο Ιούλιο, το οποίο συνεχίζει να αποτελεί παρόρμηση για δυναμικό έργο σε ολόκληρη την Ιερά Αρχιεπισκοπή».

Η Εγκύκλιος έχει ως εξής:

«1η Ιανουαρίου 2019

Εορτή του Αγίου Βασιλείου και Νέον Ετος Πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντί με Χριστώ (Φιλιππησίους: 4,13)

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,

καθώς προσφέρουμε τις ευχαριστίες μας στον Θεό στο ξεκίνημα του νέου έτους και οραματιζόμεθα τα υπέροχα έργα τα οποία Εκείνος θα πραγματοποιήση με τη δική μας συμβολή προς τιμή και δόξα Του, ενθυμούμεθα το ωραίο σύνθημα: Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι εις Χριστόν. Αυτό ήταν το σύνθημα και θέμα της 44ης διετούς Κληρικολαϊκής Συνελεύσεώς μας στη Βοστώνη τον περασμένο Ιούλιο, το οποίο συνεχίζει να αποτελή παρόρμηση για δυναμικό έργο σε ολόκληρη την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Αυτή η μεγάλη δυνατότητα που μας προσέφερε ο Κύριός μας πρέπει επίσης να μας οδηγή και να μας ενδυναμώνη στο Νέο Ετος 2019. Πρέπει να προχωρήσουμε στη διακονία και υπηρεσία με τη βεβαιότητα ότι πάντα δυνατά τω πιστεύοντι εις Χριστόν. Διά της λατρείας και προσευχής μας πρέπει συνεχώς να επιζητούμε να εκπληρωθή το θέλημά Του γνωρίζοντας ότι οι δυνατότητες είναι μεγάλες, οι ευκαιρίες αμέτρητες και τα υπέροχα έργα Του απεριόριστα!

Σήμερα, καθώς εορτάζουμε την Εορτή του Αγίου Βασιλείου, διαπιστώνουμε ότι με την μαρτυρία της ζωής αυτού του Αγίου τα πάντα είναι δυνατά εν Χριστώ. Με πλήρη αφοσίωση στον Θεό και το θείο θέλημά Του, ο Αγιος Βασίλειος οδήγησε τους πιστούς στη λατρεία και στις διακονίες που προσέφεραν βοήθεια στους απόρους, τους ασθενείς, τους ηλικιωμένους, τα ορφανά και τους οδοιπόρους.

Με τη δύναμη του Χριστού, αντιμετώπισε σθεναρά ψευδείς διδασκαλίες και θρησκείες, αποκαλύπτοντας τη δύναμη της αληθείας με τα κηρύγματα και τα θεολογικά του έργα. Με την συνεχή προσφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αυτό που φαινόταν αδύνατο στους περισσοτέρους έγινε δυνατό λόγω περίσσειας ζωής εν Χριστώ.

Την 1η Ιανουαρίου και στην Εορτή του Αγίου Βασιλείου, αναγνωρίζουμε παραδοσιακά το έργο της προσφιλούς μας Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου. Επί 70 και πλέον έτη, η ζωτική αυτή διακονία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας είναι μαρτυρία της υποσχέσεως ότι τα πάντα είναι δυνατά διά της εν Χριστώ πίστεως.

Με το ευλογημένο αυτό έργο του προσωπικού και των διευθυντών και την υποστήριξη πολλών ευεργετών, παιδιά και νέοι έχουν βρει φροντίδα και ίαση, έχουν μεταμορφωθεί ζωές, και πολλοί έχουν βιώσει τις απεριόριστες δυνατότητες της δυνάμεως της πίστεως και της ευσπλαγχνίας.

Ευχαριστούμε τον Θεό για εκείνους οι οποίοι προσέφεραν και προσφέρουν αυτή την ιερή διακονία. Καθώς μας δίνει το παράδειγμα η Αδελφότητα Φιλοπτώχων Κυριών με την κοπή της Βασιλόπιττας, σας ζητώ να προσεύχεσθε και να προσφέρετε τη γενναιόδωρη υποστήριξή σας στην Ακαδημία Αγίου Βασιλείου.

Γνωρίζουμε και βεβαιώνουμε ότι η πίστη στον Χριστό κάνει τα πάντα δυνατά και καθιστά το αδύνατο δυνατό διά της πίστεως και διακονίας μας στις ενορίες και κοινότητές μας.

Γνωρίζουμε ότι οι δυνατότητες είναι τεράστιες και η μεταμορφωτική δύναμη της χάριτος είναι ανεξάντλητη.

Ετσι, πρέπει με προσευχή να προσεγγίσουμε όλες τις πτυχές της διακονίας μας και της μαρτυρίας μας σε ολόκληρη την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας αναζητώντας ευκαιρίες, εξερευνώντας τις δυνατότητες και ακολουθώντας το θέλημα του Θεού.

Είθε οι απέραντες ευλογίες Του να στεφανώνουν το ιερό έργο που επιτελούμε εν ονόματί Του σε ολόκληρο το 2019, και είθε να ζήσουμε κάθε ημέρα με πίστη και με την προσδοκία των μεγάλων και υπερόχων πραγμάτων που Εκείνος θα πραγματοποιήση μέσω της δικής μας συμβολής.

Με πατρική εν Χριστώ αγάπη,

† Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available