«ΑΡ»: Αξιολόγηση της ψυχικής κατάστασης του Δημήτριου Παγουρτζή, ζητούν οι δικήγοροι

O Dimitrios Pagourtzis (Jennifer Reynolds/The Galveston County Daily News via AP, Pool, File)

ΓΚΑΛΒΕΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον 18χρονο Ελληνοαμερικανό, Δημήτριο Παγουρτζή, ο οποίος κατηγορείται για ένοπλη επίθεση -με απολογισμό 10 νεκρούς και 13 τραυματίες στο Λύκειο Σάντα Φε του Τέξας το 2018- ζητούν αξιολόγηση της ψυχικής κατάστασης του πελάτη τους, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει τη νομική διαδικασία εναντίον του.

Ο Δ. Παγουρτζής, αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για φόνους (capital murder). Υπό τη νομοθεσία του Τέξας, επεσήμανε το «Αssociated Press», η κατηγορία για «capital murder» επιφέρει αυτομάτως ποινή για ισόβια φυλάκιση με περιθώριο αναστολής για όσους είναι κάτω των 18 ετών. Ο ομογενής ήταν 17 ετών το 2018.

Ο Δ. Παγουρτζής περιμένει τη διεξαγωγή της δίκης του, την οποία δικαστής μετέφερε σε άλλη κομητεία, λόγω της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση.

Σύμφωνα με την «Galveston County Daily News», οι δικηγόροι του Δ. Παγουρτζή υποστηρίζουν σε έγγραφα που κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι η ψυχική κατάστασή του «έχει υποβαθμιστεί σε σημείο όπου δεν υπάρχει κατανόηση της υπόθεσης και των διαδικασιών».

Από το γραφείο του Εισαγγελέα της «Galveston County» δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available