«ΑΡ»: H Dow πιέζει την κυβέρνηση Τραμπ να αγνοήσει μελέτη για φυτοφάρμακα

Ο κ. Λιβέρης (δεξιά) με τον κ. Τραμπ. Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Paul Sancya.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (AP). Η Dow Chemical, πρόεδρος και CEO της οποίας είναι ο ελληνικής καταγωγής, Ανδρέας Λιβέρης, πιέζει την κυβέρνηση Τραμπ να αψηφήσει τους κανονισμούς και να αγνοήσει τα ευρήματα ομοσπονδιακών επιστημόνων, που δείχνουν ότι μία ομάδα ευρέως χρησιμοποιούμενων φυτοφαρμάκων είναι επιβλαβή για περίπου 1.800, σημαντικά απειλούμενα ή με κίνδυνο εξαφάνισης είδη, επεσήμανε το «Αssociated Press».

Σύμφωνα με το άρθρο, οι δικηγόροι που αντιπροσωπεύουν την Dow, ο CEO της οποίας είναι στενός σύμβουλος του κ. Τραμπ και δύο ακόμη παραγωγοί οργανοφωσφορικών, έστειλαν επιστολές την περασμένη εβδομάδα στους επικεφαλής τριών υπηρεσιών. Τους ζητούσαν «να βάλουν στην άκρη», έγραψε το «ΑΡ» τα αποτελέσματα κυβερνητικών μελετών, οι οποίες όπως υποστηρίζουν είναι θμελειωδώς λανθασμένες.

Η Dow Chemical υπέγραψε επιταγή $1 εκατ. για τις εκδηλώσεις της ορκωμοσίας Τραμπ και ο κ. Λιβέρης είναι επικεφαλής της ομάδας εργασίας του Βιομηχανικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, επεσήμανε ακόμη το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *