Ασταμάτητη η Λέρος (2-0) στη βροχή

Εντολές από τον Τάκη Ρίζος στους παίκτες λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ.

Τι κι αν έβρεχε, τι κι αν απέναντί της είχε την πρωταθλήτρια της 1ης κατηγορίας, τι κι αν είχε απουσίες, η Λέρος ήταν Λέρος κι έπαιξε για τον Ελληνισμό και το νησί της. Το 2-0 επί της PDB Irish Rovers στην πρεμιέρα της 2ης κατηγορίας του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ φαντάζει μικρό και φτωχό με βάση την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας.
Στο College Point Field #1 και κάτω από βροχή η ομάδα των Τάκη Ρίζου, Γιάννη Τσάπου και του ακούραστου Στέργιου Βασιλόπουλου «κεντούσε». Με πολύ ωραίες ενέργειες στην επίθεση, δημιουργία φάσεων στη μεσαία γραμμή και άμυνα «γρανίτη» η ομογενειακή ομάδα έφτασε με άνεση στο 2-0 κόντρα στην PDB Irish Rovers, που σημειωτέων είναι πρωταθλήτρια 1ης κατηγορίας.

Κεντούσε στη βροχή η ομάδα της Λέρου. Οι «γαλάζιοι» του νησιού ανάγκασαν τους πρωταθλητές της 1ης κατηγορίας σε παθητικό ρόλο. Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ.

Η ομάδα του Τάκη Ρίζου όμως… έτρωγε σίδερα. Κατέβηκε χωρίς 7 πρωτοκλασάτους παίκτες, που είχαν θέση στην 11άδα όμως το οικογενειακό κλίμα και το «δέσιμο» που έχει φτιάξει ο Ελληνας έμπειρος προπονητής έκανες τους αντικαταστάτες του να μην φανεί το κενό των απουσιών. Ισα – ίσα που φώναξαν «παρών» για είσοδο στην βασική 11άδα και οι Ρίζος – Τσάπος – Βασιλόπουλος θα έχουν έντονο πονοκέφαλο για τον καταρτισμό της 11άδας στο επόμενο παιχνίδι.
Κεντούσε στη βροχή η ομάδα της Λέρου. Οι «γαλάζιοι» του νησιού ανάγκασαν τους πρωταθλητές της 1ης κατηγορίας σε παθητικό ρόλο. Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ.

Στα του αγώνα με τους Ιρλανδούς τώρα η Λέρος μπήκε μέσα αποφασισμένοι να τους… πιάσει από το λαιμό να μην πάρουν ανάσα. Από το πρώτο λεπτό έτρεχαν πιο πολύ από την… βροχή, μάρκαραν δυνατά στην μπάλα και είχαν την έκρηξη στην αντεπίθεση. Οι της Λέρου ανάγκασαν τους πρωταθλητές της 1ης κατηγορίας σε παθητικό ρόλο και αν ήταν λίγο πιο τυχεροί στην τελική προσπάθεια οι «γαλάζιοι» του νησιού θα μπορούσαν να είχαν ανέβει στο 4-0 ή 5-0. Η πίεση της Λέρου από το πρώτο λεπτό απέδωσε καρπούς στο 32’ με αυτογκόλ από τους Ιρλανδούς. Το παιχνίδι γύρισε σε μονότερμα για την Λέρο όμως η ατυχία δεν την άφησε παρά μόνο στο 82’ όταν ο Χουάν Περάλτα σφράγισε το 2-0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available