Ασύλληπτος παραμένει ο διαρρήκτης της Ιεράς Μητρόπολης Γαλλίας (βίντεο)

Η φωτογραφία του κλέφτη όπως αποτυπώθηκε από το σύστημα ασφαλείας της Μητρόπολης Γαλλίας. Φωτογραφία: Μητρόπολη Γαλλίας

ΠΑΡΙΣΙ. Συνεχίζει να παραμένει ασύλληπτος ο διαρρήκτης που είχε κλέψει στις 4 Απριλίου από την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας εκκλησιαστικά αντικείμενα, καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητρόπολης Γαλλίας, ο διαρρήκτης είχε εισέλθει στην Ιερά Μητρόπολη στις 11:15 το πρωί και βγήκε από το κτίριο στις 11:31, όπως το κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας που διαθέτει η Ιερά Μητρόπολη. Λόγω του ότι ήταν ώρες γραφείου, οι πόρτες που οδηγούσαν στις υπηρεσίες της Ι. Μητροπόλεως, το μητροπολιτικό διαμέρισμα και τα δωμάτια φιλοξενίας, παρέμεναν ανοικτές.

Οι υπάλληλοι βρίσκονταν στα γραφεία τους και ο διαρρήκτης εισήλθε στο κτίριο απαρατήρητος. Εφτασε σε μια ξύλινη πόρτα και σε μια βαλίτσα έβαλε εκκλησιαστικά αντικείμενα και προσωπικά αντικείμενα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου, φεύγοντας ανενόχλητος.

Η ληστεία έγινε αντιληπτή στις 13:55 όπου ο Θεοφιλέστατος μαζί με τον Πρωτοσύγκελο π. Γρηγόριο Ιωαννίδη κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία.

Στη Μητρόπολη κατέφτασαν τρεις αστυνομικοί οι οποίοι πήραν δακτυλικά αποτυπώματα αλλά δυστυχώς ο ληστής ήταν επαγγελματίας και φόραγε γάντια.

Την επόμενη ημέρα, ο Θεοφιλέστατος ο οποίος διαχειρίζεται τις κάμερες ασφαλείας, εντόπισε τον ληστή και αντέγραψε αποσπάσματα του βίντεο.

Οπως σημειώνεται ακόμη στο ανακοινωθέν, «η Ι. Μητρόπολη διαθέτει μόνον τρεις κάμερες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται στην είσοδο και τον νάρθηκα του Ναού και στην αυλή έξω από το μητροπολιτικό μέγαρο.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν κάμερες σε εσωτερικούς χώρους του Επισκοπείου ώστε να έχουμε πληρέστερη εικόνα του ληστή, ούτε στο πεζοδρόμιο έξω από την Ι. Μητρόπολη, διότι η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει την τοποθέτηση καμερών σε δημόσιο χώρο, παρόλο που επανειλημμένα έχουμε αιτηθεί ειδική άδεια διότι είμαστε χώρος λατρείας και απαιτείται μεγαλύτερη προστασία.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, ο Θεοφιλέστατος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα όπου έδωσε επίσημη κατάθεση των γεγονότων και των κλοπιμαίων και παρέδωσε τα αποσπάσματα βίντεο που εξήγαγε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Το πρόσωπο του δράστη φαίνεται καθαρά, είναι άνδρας περίπου 60 ετών. Η υπάλληλος υπηρεσίας δήλωσε ότι εάν είναι καταχωρημένο το πρόσωπό του στα αρχεία της Ασφάλειας, θα τον συλλάβουν σύντομα. Ελπίζουμε να συλληφθεί και να επιστραφούν τα κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων ιερά αντικείμενα της Ιεράς Μητροπόλεως».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available