Αφιέρωμα του γαλλικού «Le Point» στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΙΝ), έχει αλλάξει ριζικά τον αστικό και πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας. Φωτογραφία: ΙΣΝ/Γιώργης Γερόλυμπος.

Το εβδομαδιαίο Γαλλικό περιοδικό, Le Point, φιλοξενεί εκτενές άρθρο για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με τίτλο «Ο νέος ναός της Αθήνας», που εξυμνεί το σχεδιασμό και τον περιβάλλοντα χώρο του ΚΠΙΣΝ, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί «έναν εμβληματικό χώρο της πρωτεύουσας, η οποία βλέπει τον εαυτό της να γίνεται ξανά γοητευτική και δημιουργική, μακριά από τις θλιβερές εικόνες της οικονομικής κρίσης».

Το άρθρο περιλαμβάνει δηλώσεις από τον αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, Renzo Piano, τον Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη, καθώς και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Γιώργο Κουμεντάκη, οι οποίοι μιλούν για το σχεδιαστικό όραμα και τις διαφορετικές πτυχές του έργου.

Επιπλέον, το άρθρο, αναφερόμενο στη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, φιλοξενεί σχόλιο του Προέδρου του ΙΣΝ, κ. Ανδρέα Δρακόπουλου, σχετικά με τη φιλοσοφία και συγκεκριμένα το όραμα πίσω από τη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ.

Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο στη Le Point δείτε εδώ. (Το κείμενο είναι διαθέσιμο στα γαλλικά).

Πηγή: SNF.org.

SNFCC-Le-Point-Yorgos-Archimandritis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available