Βγήκε από το νοσοκομείο ο π. Ντάλμπερ – Στο δικαστήριο ο 17χρονος δράστης

Ο ιερός ναός του Αγίου Νεκταρίου στη Νότιο Σάρλοτ. Φωτογραφία ιστότοπος Αγίου Νεκταρίου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο ιερέας Σταύρος Ντάλμπερ (Fr. Steve Dalber) πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά παραμένει στο σπίτι του μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

Εν τω μεταξύ, στο δικαστήριο προσήχθη τη Δευτέρα ο συλληφθείς 17χρονος δράστης William Wyatt McCloskey, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής απρόκλητα επιτέθηκε και τραυμάτισε τον π. Σταύρο Ντάλμπερ, ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη South Charlotte.

Ο δράστης καθόταν ανέκφραστος και αμίλητος στη δικαστική αίθουσα, ενώ οι γονείς του είπαν ότι έχουν προσλάβει δικηγόρο.

Οπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός 9, ο πατέρας του δράστη καθώς αποχωρούσε από το δικαστήριο ενοχλήθηκε με την παρουσία των δημοσιογράφων, γύρισε προς το μέρος τους και επιδόθηκε σε ανάγωγη και πεζοδρομιακή χειρονομία σε βάρος τους την οποία και ανέφεραν στο ρεπορτάζ τους.

Η μητέρα του δράστη ωστόσο εξέφρασε τη συμπάθειά της για τον τραυματισθέντα π. Σταύρο Ντάλμπερ λέγοντας ότι η οικογένειά της προσεύχεται για την αποκατάσταση της υγείας του.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 7:30 το βράδυ, στον χώρο στάθμευσης των οχημάτων του ναού του Αγίου Νεκταρίου, όπου ο ιερέας έψαχνε το κινητό του τηλέφωνο το οποίο είχε παραπέσει.

Εμφανίσθηκε με το αυτοκίνητο του ο William Wyatt McCloskey και επιτέθηκε αρχικά φραστικά στον π. Σταύρο.

Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και επιχείρησε να πατήσει τον ιερέα τραυματίζοντάς τον στο χέρι το οποίο υπέστη θλάση, ενώ τον τραυμάτισε και στην πλάτη του. Κλήθηκε η Αστυνομία και περί τις 10 η ώρα το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθη ο ύποπτος William Wyatt McCloskey.

Η Magen Atkinson-Hung η οποία διαμένει δίπλα στο σπίτι του δράστη, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «9» πως «ειλικρινά το αισθανόμασταν ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν, είναι αποκαρδιωτικό». Απεκάλυψε ότι «οι γείτονες έχουν προβλήματα με την οικογένεια του δράστη επί χρόνια. Υπήρχαν ναρκωτικά και πόση οινοπνευματωδών ποτών από ανήλικους».

Η μητέρα του δράστη διέψευσε τις κατηγορίες της κυρίας Magen Atkinson-Hung, χαρακτηρίζοντας τες ως «εκατό τοις εκατό ανυπόστατες». Ωστόσο, κι άλλοι γείτονες μίλησαν στα Μέσα Ενημέρωσης με παρόμοια αρνητικά λόγια για την οικογένεια McCloskey.

Ο π. Ιωάννης Wallace. Φωτογραφία Ιστότοπος κοινότητας Αγίου Νεκταρίου.

Σε συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» -πριν λάβει το εξιτήριο ο π. Σταύρος- ο εφημέριος της κοινότητας και βοηθός του π. Σταύρου Ντάλμπερ, ο π. John Wallace, αναφέρθηκε στο γεγονός της επίθεσης, λέγοντας ότι «ο νεαρός απρόκλητα επιτέθηκε στον π. Σταύρο φραστικά στην αρχή, ενώ όταν ο π. Σταύρος πήγαινε προς το αυτοκίνητό του, τον πρόλαβε ο νεαρός και τον τραυμάτισε».

Ο π. John Wallace είπε πως «προσευχόμαστε για τον π. Σταύρο, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται και φυσικά και τον νεαρό ο οποίος προέρχεται από διαταραγμένη οικογένεια». Δεν γνωρίζει πότε θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Είπε «ότι πήγαμε στο νοσοκομείο με μέλη του κοινοτικού συμβουλίου και άλλα μέρη και τον είδαμε» και συμπλήρωσε «θα χρειασθεί κάποιο χρονικό διάστημα για να αποθεραπευθεί».

Η κοινότητα του Αγίου Νεκταρίου στο South Charlotte ανήκει στη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Ατλάντας και σύμφωνα με τον π. John Wallace «αποτελείται από 650 οικογένειες, πάνω από δύο χιλιάδες μέλη».

Ο π. John Wallace ιερατεύει στην κοινότητα από το 2012, αλλά όπως είπε «έλαβα το Χρίσμα εδώ το 2003 και μεταστράφηκα στην Ορθοδοξία». Επλεξε το εγκώμιο του π. Σταύρου λέγοντας πως «δεν θα ήμουν εδώ αν δεν ήταν ο π. Σταύρος» και τόνισε πως «δεν είναι μόνο ο πνευματικός μου πατέρας, αλλά τον αισθάνομαι σαν πραγματικό μου πατέρα καθότι ο βιολογικός μου πατέρας πέθανε το 1993».

Ο π. John Wallace ήταν λογιστής στο επάγγελμα, είναι έγγαμος κι έχει μία κόρη.

Οταν τον ρωτήσαμε τι τον προσέλκυσε στην Ορθοδοξία, είπε, πως, «ήμουν μέλος της Ενωμένης Μεθοδικής Εκκλησίας και αισθανόμουν ότι κάτι μου έλλειπε αλλά δεν ήξερα τι ήταν. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως ήταν η μυστηριακή ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η ομορφιά και το βάθος της Ορθόδοξης Λατρείας» και συμπλήρωσε και «σίγουρα η αγάπη των ανθρώπων».

Ο π. John Wallace εγκατέλειψε τα λογιστικά και τις αριθμητικές και πήγε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, σπούδασε και χειροτονήθηκε το 2012 και έκτοτε υπηρετεί στην κοινότητα του Αγίου Νεκταρίου πλησίον του π. Σταύρου Ντάλμπερ, ο οποίος υπηρετεί στην κοινότητα από το 1998.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available