Βιβλίο συλλυπητηρίων για το Χριστόφια στη Νέα Υόρκη

Φωτογραφία: ΓΤΠ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι ανοιχτό βιβλίο συλλυπητηρίων για τον αείμνηστο τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Η προσέλευση είναι μεταξύ 10 πμ – 3 μμ και η διεύθυνση του Γενικού Προξενείου είναι 15 W 38th Street, 11ος όροφος, New York, NY 10018.

Στο μεταξύ:

Σημαντική χαρακτήρισε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ την κληρονομιά που άφησε ο Δημήτρης Χριστόφιας, ενώ ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάτσι χαρακτήρισε τον θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας «μεγάλη απώλεια».

Η κ. Σπέχαρ υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο και σε δηλώσεις της αμέσως μετά εξέφρασε θλίψη για το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και της ίδιας προσωπικά.

Το βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψε και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάτσι, ο οποίος δήλωσε ακολούθως ότι ο θάνατος του Δημήτρη Χριστόφια είναι μεγάλη απώλεια, τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ρωσία.

Είπε επίσης ότι ο εκλιπών ήταν φίλος της Ρωσίας, ενώ ως Πρόεδρος είχε μεγάλη υποστήριξη από τον λαό του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available