Βιγιαφάνιες: Θέλω να γυρίσω, αλλά…

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες (φωτογραφία: Ευρωκίνηση).

Ο πρώην επιθετικός μέσος του Παναθηναϊκού, Λούκας Βιγιαφάνιες αγωνίζεται εδώ και λίγους μήνες στην Μονάρχας του Μεξικό και σε συνέντευξή του σε αθλητική ιστοσελίδα (sport24) εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στους «πράσινους» αλλά ξεκαθαρίζει, ότι δεν είχε επαφή με κανέναν άνθρωπο της ομάδας, εν όψει καλοκαιριού. Τονίζει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάτι το καλοκαίρι, διότι έχει συμβόλαιο και ο Παναθηναϊκός πρέπει να πληρώσει πολλά.

Σχετικά με τον Παναθηναϊκό είπε:
Εχεις μιλήσει με κάποιον συμπαίκτη σου από τον Παναθηναϊκό; «Ναι φυσικά μίλησα. Συγκεκριμένα είχα επικοινωνία με τον Κουρμπέλη, τον Ινσούα και κάποιους άλλους. Λέμε τα νέα μας. Για την ομάδα μου είπαν ότι είναι νεανική, αλλά ότι παίζουν καλά και ότι έχουν κάνει αρκετά καλά αποτελέσματα. Αυτό είναι σημαντικό για την ομάδα, ώστε σιγά – σιγά ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά αυτό που ήταν».

Εχεις παρακολουθήσει γενικότερα τον Παναθηναϊκό φέτος; Ποια είναι η γνώμη σου; «Αυτό που έχω δει και εγώ είναι ότι η ομάδα είναι νεανική, οπότε δεν μπορείς να έχεις και πάρα πολλές απαιτήσεις. Δεν μπορείς να τους πιέσεις, μιας και δεν έχουν μεγάλη εμπειρία. Είναι σημαντικό ότι παλεύουν, ότι προσπαθούν με σκοπό φυσικά ο Παναθηναϊκός του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερος».

Ποιο ήταν το ματς που είδες φέτος και θυμάσαι χαρακτηριστικά; «Γενικά βλέπω και παρακολουθώ αρκετά τον Παναθηναϊκό, διότι έχω φίλους στην ομάδα. Το ματς που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι αυτό με τον ΠΑΣ, στο οποίο είδα πολύ καλά».

Γράφτηκε εδώ ότι ο Παναθηναϊκός μίλησε μαζί σου ενόψει του καλοκαιριού; «Οχι, αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν με πήρε κανείς από τον Παναθηναϊκό. Εχω δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο εδώ. Αν ο Παναθηναϊκός με θέλει, πρέπει να πληρώσει λεφτά για να με πάρει με μεταγραφή. Η ομάδα δεν είναι σε κατάσταση τώρα, ώστε να δώσει τόσα λεφτά. Στο Μεξικό οι ομάδες έχουν χρήματα και για μία μεταγραφή ζητούν αρκετά».
Στο μέλλον θα ήθελες να επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό; «Ναι φυσικά. Ενας από τους στόχους μου είναι να γυρίσω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ με τον Παναθηναϊκό».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο στην Ελλάδα; «Ναι. Οι άνθρωποι πρέπει να μένουν σπίτι και να μην παίρνουν το ρίσκο να βγαίνουν έξω. Κυρίως οι μεγάλοι άνθρωποι, για τους οποίους υπάρχει και μεγαλύτερος κίνδυνος. Στην Ιταλία και στην Ισπανία ειδικά τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα».

Θα ήθελες να πεις κάτι στους φίλους του Παναθηναϊκού; «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει ότι είναι πάντα στην καρδιά μου. Την ομάδα την παρακολουθώ και θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω για να παίξω για τον Παναθηναϊκό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available