Βραβείο Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Σύλλογο Καστοριέων «Ομόνοια»

Από αριστερά οι Χάϊδω Μιχάλτση, Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, Παναγιώτης Συμεωνίδης και Ντιν Μιχάλτσης. Φωτογραφία: GANP / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς το απόγευμα της Κυριακής παρέθεσε στο Metropolitan Club στο Μανχάταν το επίσημο δείπνο στο πλαίσιο του οποίου γιόρτασε την 59η επέτειο της ιδρύσεώς του και απένειμε το βραβείο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον ιστορικό Σύλλογο Καστοριεών «Ομόνοια».

Ο Σύλλογος, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», προ πέντε μηνών δώρισε στον Οίκο Ευγηρίας διακόσιες πενήντα χιλιάδες δολάρια για την ανέγερση του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.

Φωτογραφία: GANP / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει λάβει μέχρι στιγμής ο Οίκος Ευγηρίας, από εθνικοτοπικό σύλλογο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Βασίλειος Φιλίππου, αντίστοιχα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και πολυμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καστοριέων.

Ο Ντιν Μιχάλτσης, μέλος του συμβουλίου του Οίκου Ευγηρίας, παρουσίασε τον πρόεδρο Παναγιώτη Συμεωνίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο και στην προσφορά του Συλλόγου τόσο στην Ομογένεια, όσο και στη γενέτειρα.

Φωτογραφία: GANP / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *