Βραβεύτηκαν η Λετίσια Τζέιμς και ο Πολ Μακρόπουλος στο «Terrace on the Park» (βίντεο)

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τη βράβευση του στελέχους της AHEPA και γνωστού επιχειρηματία, Πολ Μακρόπουλου, αλλά και της Συνηγόρου του Πολίτη του Δήμου Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης της παρέλασης, στο «Terrace on the Park».

Στην αίθουσα, όπου έδωσαν το παρών επίσημοι, μέλη Συλλόγων, εκπρόσωποι των δυο μεγάλων ομογενειακών τραπεζών αλλά και θεσμικοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, επανέλαβε σε όλους τους τόνους την παρότρυνση για μαζική προσέλευση στην 5η Λεωφόρο την προσεχή Κυριακή.


Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε τόσο ο επικεφαλής του οργανωτικού της βραδιάς, Νίκος Μπάρδης, αλλά και η πρόεδρος της Επιτροπής παρέλασης, Νάνσυ Παπαϊωάννου.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Ελληνα πιλότο, Γιώργο Μπαλταδώρο, θυμίζοντας το τραγικό γεγονός που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Στη συνέχεια, ο Πέτρος Γαλάτουλας χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Κούτρα, ενώ ανακοίνωσε πως, την επόμενη χρονιά, θα σταλεί πρόσκληση για την παρέλαση στους δυο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, εφόσον ασφαλώς όλα εξελιχθούν ομαλά και αποφυλακιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι στις εξέδρες των επισήμων θα υπάρχουν τρεις κενές θέσεις, η μια εις μνήμην του Γιώργου Μπαλταδώρου και δυο προς τιμήν των κρατούμενων αξιωματικών.

Πρώτη βραβεύθηκε η κ. Τζέιμς, η οποία, όπως έγινε γνωστό, θα είναι επίτιμη Τελετάρχης της φετινής παρέλασης. Κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ελληνοαμερικανοί στη Νέα Υόρκη, ενώ έκανε χιούμορ για το προσωνύμιο «μαυρούλα» που της έχουν αποδώσει οι ομογενείς φίλοι της.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

«Ο καθένας μπορεί να νοιώσει την ισχυρή παρουσία της ελληνικής κοινότητας. Οι Ελληνοαμερικανοί έχουν προσφέρει πολλά στην πόλη της Νέας Υόρκης και, όπως κι άλλες μειονότητες, βοηθούν για να παραμένει η Νέα Υόρκη η σπουδαιότερη πόλη στον Κόσμο», είπε μεταξύ άλλων, πλέκοντας και το εγκώμιο του ομογενή Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα και κατόπιν την ευχαρίστησε για τη συνεισφορά της.

Αμέσως μετά, η συντονίστρια της βραδιάς, Νομική Καστανά, κάλεσε για τη βράβευση τον Παύλο Μακρόπουλο, αφού εξήρε την προσφορά του στην Ομογένεια αλλά και την επιχειρηματική του σταδιοδρομία.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα αυτό το βραβείο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι μπορώ να μιλήσω στα παιδιά μου για την ελληνοαμερικανική τους καταγωγή και να τους δείξω την παρέλαση για την Ελληνική Ανεξαρτησία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μακρόπουλος, που ευχαρίστησε ξεχωριστά τους συνοδοιπόρους του στην AHEPA.

Παράλληλα, ο κ. Γαλάτουλας έκανε ειδική αναφορά στον γνωστό ομογενή επιχειρηματία, Γιάννη Καλαφάτη, τον οποίο και εξήρε για την προσφορά του στην Ομογένεια και το χαμηλό προφίλ του.

Παρόντες ήταν ακόμη ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Γιώργος Χονδρογιάννης.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *