Βραβεύτηκαν οι Αριστοι των Αρίστων

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης απονέμει το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς στον ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη (Φωτογραφία: Σταύρος Ιωαννίδης/ΓΤΠ).

Για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια ο Παύλος Κοντίδης αναδείχθηκε Αθλητής της Χρονιάς, στην ετήσια Γιορτή των Αρίστων του Κυπριακού Αθλητισμού, την οποία διοργανώνει από το 1974 η Ενωση Αθλητικογράφων Κύπρου, με τη Διαχρονική Υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Η Διαμάντω Ευριπίδου αναδείχθηκε Αθλήτρια της Χρονιάς 2018 ενώ η ποδοσφαιρική ΑΕΚ Λάρνακας ψηφίστηκε ως η Καλύτερη Ομάδα του 2018. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι αθλητικοί συντάκτες – μέλη της ΕΑΚ ενώ η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Κατά το 2018 ο Παύλος Κοντίδης ψηφίστηκε ως Rolex World Sailor of the Year, κέρδισε για δεύτερη συνεχή χρονιά του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης. Η Διαμάντω Ευριπίδου κατέκτησε έξι μετάλλια (τέσσερα χρυσά) στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, δημιουργώντας νέο ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων από Κύπριο αθλητή στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Η ΑΕΚ Λάρνακας κέρδισε το Κύπελλο Coca Cola 2017/18 και προκρίθηκε στους Ομίλους του UEFA Europa League.

Δεύτερος στην Ανδρική κατηγορία ήταν ο Μάριος Γεωργίου, ο οποίος στους Μεσογειακούς Αγώνες κέρδισε τέσσερα μετάλλια (δύο χρυσά) στην Ενόργανη. Τρίτος ο Απόστολος Παρέλλης, χρυσός στους Μεσογειακούς. Δεύτερη στις Αθλήτριες η Αντρη Ελευθερίου (χρυσή στους Κοινοπολιτειακούς και χάλκινη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και τρίτη η Ελένη Αρτυματά (χρυσή στους Μεσογειακούς).
Η φετινή Γιορτή των Αρίστων ήταν αφιερωμένη στην Ισότητα και την Κοινωνική Ενταξη μέσω του αθλητισμού και είχε ως σλόγκαν «Κάνε Παιχνίδι στα Ίσα».
Την τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύων της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Συλλούρης, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας & Πολιτισμού Δρ. Κώστα Χαμπιαούρη.

Το Αριστείο της ΕΑΚ απονεμήθηκε στην πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα Παιδείας & Αθλητισμού κα Ανδρούλα Βασιλείου, για τη συμβολή της στον Αθλητισμό και ειδικότερα στην μάχη για επίτευξη ισότητας.
Τα τελικά αποτελέσματα
Καλύτερος Αθλητής
Παύλος Κοντίδης
Μάριος Γεωργίου
Απόστολος Παρέλλης
Μίλαν Τράικοβιτς
Γιώργος Αχιλλέως
Καλύτερη Αθλήτρια
Διαμάντω Ευριπίδου
Αντρη Ελευθερίου
Ελένη Αρτυματά
Νεκταρία Παναγή
Κυριακή Κουττούκη
Καλύτερη Ομάδα
ΑΕΚ (Ποδόσφαιρο)
Απόλλων (Ποδόσφαιρο)
ΑΠΟΕΛ (Ποδόσφαιρο)
Πρεσβευτής Fair Play ΚΟΑ – ΚΟΕ για το 2019 ανακηρύχθηκε ο Ηρόδοτος Γιωργαλλάς, διαδεχόμενος τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη. Το έπαθλο Γυναίκα & Αθλητισμός «Μαριάννα Ζαχαριάδη», το οποίο απονέμεται από την επιτροπή «Ισότητα των Φύλων στον Αθλητισμό» του ΚΟΑ, πήγε στην Αντρη Αβραάμ.
Τα Επαθλα Cytavision του Πρωταθλήματος Cyta 2017-18 πήγαν σε ΑΠΟΕΛ (καλύτερη επίθεση), Απόλλων (καλύτερη άμυνα) και ο Ματ Ντάρμπισαϊρ (πρώτος σκόρερ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available