Βραβεύτηκαν Τζον Κατσιματίδης – Νίκος Τζιάζας από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Κουίνς

Ο Τζον Κατσιματίδης (δεξιά) με τον πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κουίνς, Τομας Γκρεκ. Φωτογραφίες: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με το βραβείο του «Επιχειρηματία της Χρονιάς» για το 2018 βραβεύθηκε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης, από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Κουίνς, σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο «Terrace on the Park».

Τρία ακόμη βραβεία επιχειρηματικής δραστηριότητας απονεμήθηκαν στον Κύπριο ομογενή επιχειρηματία, Νίκο Τζιάζα, τον μέτοχο της JB&B Κρίστοφερ Χορτς και την Εκτελεστική Διευθύντρια της εκπαιδευτικής μονάδας «Hour Children» και εκπαιδευτικό, αδερφή Τέζα Φιτζέραλντ (Sister Tesa Fitzgerald).

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

«Ο Τζον Κατσιματίδης αντιπροσωπεύει το πραγματικό αμερικανικό όνειρο», επεσήμανε ο κ. Γκρεκ, κατά την πρώτη παρουσίαση του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος επενδύει διαχρονικά στη Νέα Υόρκη, όπου κατοικοεδρεύουν οι 2.000 από τους συνολικά 8.000 υπαλλήλους που απασχολεί, έπλεξε το εγκώμιο του Εμπορικού Επιμελητηρίου και υπογράμμισε τη γενικότερη αξία των επιμελητηριακών οργανισμών.

Για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κουίνς, αλλά και την σημασία των Εμπορικών Επιμελητηρίων, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Τζον Κατσιματίδης.

«Το Εμπορικό Επιμελητήριο είναι πολύ σημαντικός θεσμός, γιατί φέρνει σε επαφή τις επιχειρήσεις. Οταν ήμουν 22 ετών, μια από τις πρώτες δραστηριότητές μου ήταν η συμμετοχή στο Επιμελητήριο του Δυτικού Μανχάταν. Τόσο εγώ, όσο και η Μάργκο, είχαμε βοηθήσει τότε στη θέσπιση του Φεστιβάλ της Columbus Avenue», ανέφερε ο κ. Κατσιματίδης.

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Κουίνς, Μελίντα Κατζ, ο κ. Κατσιματίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τους ουρανοξύστες που ανεγείρονται σιγά – σιγά στην περιοχή και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πολύπλευρη «έκρηξη» της οικοδομικής δραστηριότητας.

Συνάδελφοι και φίλοι του Κύπριου ομογενή επιχειρηματία, Νίκου Τζιάζα (μπροστά αριστερά), έδωσαν το «παρών» για να παρακολουθήσουν την βράβευσή του.

Παρ’ όλα αυτά, επεσήμανε ότι ένα μειονέκτημα σε σχέση με το Μπρούκλιν ή το Μπρονξ και αυτό αφορά κυρίως στη συγκοινωνία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Κωνσταντινίδης, τον οποίο ο κ. Κατσιματίδης χαιρέτησε κατά την ομιλία του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα «τόσα πολλά ελληνικά ονόματα που ακούει».

Ο Νίκος Τζιάζας (δεξιά) παραλαμβάνει το γραφείο του από τον πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του Επιμελητηρίου, Τόμας Γκρεκ.

Βραβεύτηκε ο Νίκος Τζιάζας

Εκτός από το βραβείο του «Επιχειρηματία της Χρονιάς», το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο απένειμε τρία ακόμη βραβεία επιχειρηματικής δραστηριότητας: Στον Κύπριο ομογενή επιχειρηματία, Νίκο Τζιάζα, τον μέτοχο της JB&B Κρίστοφερ Χορτς και την Εκτελεστική Διευθύντρια της εκπαιδευτικής μονάδας «Hour Children» και εκπαιδευτικό, αδερφή Τέζα Φιτζέραλντ (Sister Tesa Fitzgerald).

Ο κ. Τζιάζας, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, έκανε ειδική αναφορά στην εταιρεία «Lyon Mortages», της οποίας ηγείται, που δραστηριοποιείται στον τομέα της δανειοδότησης. Κατά τον σύντομο απολογισμό του, γνωστοποίησε πως, μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στεγαστικά και εμπορικά δάνεια.

«Πρόκειται για δάνεια με στόχευση στο Real Estate, όχι μόνο για ιδιώτες που ήθελαν να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους και να κάνουν πραγματικότητα το ‘american dream’, αλλά και για επενδυτές των ακινήτων, προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη χρηματοδότηση για τις επενδύσεις τους», τόνισε ο κ. Τζιάζας.

Από αριστέρα: Τόμας Γκρεκ, Κρίστοφερ Χορτς, Μελίντα Καντζ, Τέζα Φιτζέραλντ, Τζον Κατσιματίδης, Νίκος Τζιάζας, Τόμας Σαντούτσι.

Στη συνέχεια, τόσο στην ομιλία του, όσο και μιλώντας στον «Ε.Κ.», επεσήμανε ότι είναι σημαντικό οι επιχειρηματίες να ανταποδίδουν στην κοινότητα που τους στηρίζει, μέσω κοινωφελών υπηρεσιών.

«Ανταποδίδω στην κοινότητά μου μέσω του αθλητισμού. Είμαι πρόεδρος στις ποδοσφαιρικές ομάδες ‘Ελευθέρια – Παγκύπριος’ και εργάζομαι αφιλοκερδώς. Είμαι σε αυτό το πόστο από την περίοδο ‘81-‘82. Θεωρώ ότι όλοι οι επιχειρηματίες πρέπει να επιστρέφουν στην κοινωνία κάτι από αυτό που τους προσφέρει».

Σε ό,τι αφορά στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Κουίνς, ο κ. Τζιάζας δήλωσε πως «εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μικρών επιχειρήσεων, έχει φέρει σε επαφή τους επιχειρηματίες του Κουίνς και συνεισφέρει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο Τζον Κατσιματίδης χειροκροτά τους υπόλοιπους βραβευθέντες της βραδιάς, στην εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κουίνς, στο «Terrace on the Park».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available