Βραδιά ταβέρνας από τον σύλλογο γονέων του ελληνικού σχολείου Θείας Αναλήψεως Φέρβιου (Vid)

Η κατάμεστη κοινοτική αίθουσα της Θείας Αναλήψεως στο χορό του συλλόγου γονέων. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΦΕΡΒΙΟΥ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά ταβέρνας που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων του ελληνικού σχολείου της κοινότητας της Θείας Αναλήψεως στο Φέρβιου Νέας Ιερσέης το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη κοινοτική αίθουσα.

Με δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χρήστος Παππάς, εξήρε το έργο που επιτελεί το Ελληνικό σχολείο και συνεχάρη το σύλλογο γονέων για την βοήθεια που προσφέρει.

«Η ενορία μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση και διάδοση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Εκδηλώσεις σαν την σημερινή συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση και βελτίωση του σχολείου μας.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο γονέων, στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στους καλεσμένους, στους εθελοντές, δωρητές καθώς και στην ιστορική μας εφημερίδα τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ που πάντα στηρίζει και προβάλλει τις εκδηλώσεις μας», είπε.

Ο διευθυντής του σχολείου, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, εξέφρασε την περηφάνια όλων για την πρόοδο του σχολείου, το μοναδικό, όπως είπε, σε Νέα Ιερσέη, Νέα Υόρκη και Κονέκτικατ που έχει πλήρες γυμνασιακό πρόγραμμα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόοδο των μαθητών και την επιτυχία τους στους διαγωνισμούς Ελληνομάθειας και Ρίτζενς.
Εχουμε εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό με όλες τις δασκάλες να είναι πολύ αφοσιωμένες στο έργο τους, αγαπούν τους μαθητές, τους φροντίζουν και προσέχουν για την πρόοδο τους.
Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τη συγκίνηση που νιώθω από την καινούργια θέση του Διευθυντή Παιδείας που μου έχει αναθέσει ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος.
Ολες μαζί οι κοινότητες θα προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρα και τις προσδοκίες για μια καλύτερη παιδεία, να αναβαθμίσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα, να βοηθήσουμε τα σχολεία να εφαρμόσουν ποιοτικά προγράμματα, να επεκτείνουν τις σχολικές τους εγκαταστάσεις και να υλοποιήσουμε το μεγάλο όραμα με την ίδρυση ημερήσιου ελληνικού σχολείου», επεσήμανε.

Τα μέλη του συλλόγου γονέων, από αριστερά, Ρία Αντίστα, Μανταλένια Αραβοσιτά, Ρούμπη Αβράμπου, πρόεδρος, Χριστίνα Παππά, Αλεξάνδρα Λουρίδα, Μαρία Καμπαράκη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Ράκκου, συνεχάρη τους γονείς για την αγάπη και βοήθεια που προσφέρουν και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του συμβουλίου στο έργο του σχολείου.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων, Ρούμπη Αβράμπου, ανέφερε ότι απώτερος σκοπός της βραδιάς είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη των διάφορων σχολικών προγραμμάτων και αγορά σχολικού εξοπλισμού όπως θρανία και βιβλία.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Δήμητρα Δελαπόρτα, ανέφερε ο σύλλογος στέκεται στο πλευρό του σχολείου παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και κάλεσε την Ομογένεια στο αποκριάτικο γλέντι του συλλόγου που θα γίνει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο κέντρο “The Graycliff”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι καλεσμένοι διασκέδασαν υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τον Γιάννη Παπαστεφάνου και την ορχήστρα του.

Ομάδα εθελοντών, από αριστερά π. Χρήστος Πάππας, Δημήτρης Μπαλάσκας, Γιώργος Πετράκης, Κίμωνας Σκαρλάτος, Κωνσταντίνος Ράκκου, πρόεδρος εκκλησιαστικού συμβουλίου, Βασίλης Ψωφάκης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available