Γέμισε η Βοστώνη με μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι

Ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαρόπουλος στο πιάνο και η καλλίφωνη καλλιτέχνιδα Παναγιώτα Χαλουλάκου ερμηνεύει επιτυχίες του Μάνου Χατζιδάκι. Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυκας» - Θεόδωρος Καλμούκος.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Γέμισε η Βοστώνη το βράδυ της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2017, με τις μελωδίες του αείμνηστου μεγάλου συνθέτη και μουσουργού της Ελλάδος, Μάνου Χατζιδάκι, στο Berklee Performance Center.

Οκτακόσιοι και πλέον ομογενείς από όλα τα κοινωνικά, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά διαστρώματα της Ομογένειας της Βοστώνης απόλαυσαν δύο ώρες μουσική και τραγούδια, τα οποία σημάδεψαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό παντού επί δεκαετίες και τα οποία άντεξαν στη φθαρτική διαδοχή του χρόνου διατηρώντας την ικμάδα τους σφριγηλή μέχρι σήμερα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο ομογενής καθηγητής του Κολεγίου Μουσικής Berklee College of Music της Βοστώνης, συνθέτης και πιανίστας Δρ. Παναγιώτης Λιαρόπουλος και την απέδωσε με επιτυχία το μουσικό συγκρότημα «Ελληνικό Σύνολο» που έχει δημιουργήσει ο Δρ. Λιαρόπουλος.

Ανάμεσα στα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν «Μια Παναγιά», «Τώρα που πας στην ξενιτιά», «Κάθε τρελό παιδί», «Η Μπαλάντα του οδοιπόρου», «Η πίκρα σήμερα», «Ελα πάρε μου τη λύπη», «Τα Παιδιά κάτω στον κάμπο», «Οι Κύκνοι», «Μαγική Πόλη», «Το Μεθυσμένο Κορίτσι», «ο Ταχυδρόμος», «Νανούρισμα», «Ελα σε μένα» και άλλες επιτυχίες.

Το  αμφιθέατρο Berklee Performance Center της Βοστώνης. Φωτογραφία: «Ε.Κ.» – Θεόδωρος Καλμούκος.

Οι καλλιτέχνες τραγουδιστές Παναγιώτα Χαλουλάκου και Στέλιος Καραμηνάς σαγήνευσαν το ακροατήριο με την καλλιφωνία και καλλιτεχνία τους, ενώ εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι ανάμεσα στους μουσικούς ήταν νέοι και νέες από τη Νότιο Κορέα και τη Μαλαισία οι οποίοι έπαιζαν μουσική Χατζιδάκι και οι οποίοι ήταν φοιτητές του Δρ. Παναγιώτη Λιαρόπουλου, ενώ συμμετείχαν και δύο από τους καλύτερους καλλιτέχνες μπουζουκιού της Βοστώνης ο Αντώνης Πεντίκης και ο Μπίλι Νίκολσον.

Τονίζεται ότι στην είσοδο του αμφιθεάτρου Berklee Performance Center γινόταν έλεγχος στις τσάντες των εισερχομένων από ειδικούς φρουρούς.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» στο τέλος της εκδήλωσης, ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαρόπουλος είπε πως «είμαι πολύ ενθουσιασμένος, είχαμε πάρα πολύ κόσμο καθώς βλέπετε η αίθουσα είναι γεμάτη».

Ο κ. Νικόλαος Σούκος με την κόρη του Ελενα συγχαίρουν τον καθηγητή και διοργανωτή της εκδήλωσης Δρ. Παναγιώτη Λιαρόπουλο. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυκας» – Θεόδωρος Καλμούκος.

Οταν τον ρωτήσαμε πώς αισθάνεται με όλη αυτή την ανταπόκριση της Ομογένειας, την όλη εκδήλωση, είπε ότι «δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς» και συμπλήρωσε πως «νομίζω ότι είμαστε πια εμείς εδώ σε αποστολή με το ‘Σύνολο Ελληνικής Μουσικής’ και θα συνεχίσουμε». Στην επισήμανση ότι το «Μουσικό Σύνολο» έκανε κατάθεση ψυχής, είπε «ναι το ζούμε, το ζούμε όλοι μαζί». Στην ερώτηση «τι είναι η μουσική για σας;» , ανέφερε πως «η μουσική είναι η ζωή μου, δεν κάνω κάτι άλλο, κάνω μόνο αυτό».

Η κυρία Τίνα Παπαδοπούλου από τα πλέον δραστήρια μέλη της Ομογένειας της Βοστώνης στα κοινά και πολιτιστικά πράγματα δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «ήταν μία εξαιρετική μουσική εκδήλωση, ο Πάνος Λιαρόπουλος κάνει πάντοτε θαυμάσια εργασία και κομίζει τόση πολλή γνώση και ομορφιά του ελληνικού μας πολιτισμού». Τόνισε πως «το αποψινό πρόγραμμα ήταν πάρα πολύ καλό και ελπίζω να υπάρξουν κι άλλα παρόμοια ποιοτικής φύσεως προγράμματα και εκδηλώσεις. Eχουμε πολλά να προσφέρουμε πέρα από τα ελληνικά φεστιβάλ».

Από την πλευρά της, η κυρία Αννα Μανέτα δήλωσε πως «ήταν πάρα πολύ ωραίο το πρόγραμμα, μας θύμισε τα δικά μας χρόνια, τραγούδια με τα οποία μεγαλώσαμε. Αυτά τα τραγούδια ακούγαμε στα νιάτα μας στην Αθήνα. Εχουμε τους περισσότερους δίσκους».

Ο καθηγητής συνθέτης και πιανίστας Παναγιώτης Λιαρόπουλος στο πιάνο. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυκας» – Θεόδωρος Καλμούκος.
Η Τίνα Παπαδοπούλου συγχαίρει τον καθηγητή και συνθέτη Παναγιώτη Λιαρόπουλο. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυκας» – Θεόδωρος Καλμούκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *