Γεμάτο κόσμο το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού για την κωμωδία «Κατσαρίδα» (βίντεο)

Ο Θοδωρής Πετρόπουλος και ο Φάνης Γκίκας σε μία πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση την οποία δεν πρέπει να χάσετε. Πηγή: Κ.Ε.Π.

Της Φλάβιας Σγκόιφο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κατάμεστο ήταν το θέατρο την Κυριακή το απόγευμα στην παράσταση «Κατσαρίδα». Ο λόγος για την τρέχουσα θεατρική παράσταση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αστόρια που έκλεισε αισίως την τρίτη εβδομάδα παραστάσεων.

Το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου, το οποίο είχε ανέβει με τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές, έφερε στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά ο ηθοποιός Θοδωρής Πετρόπουλος, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο εν λόγω έργο την τελευταία χρονιά που παίχτηκε στην Ελλάδα και τώρα υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Μια διαδραστική παράσταση με πολλά κωμικά στοιχεία που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία αφορά στην Ιωάννα, μία κατσαρίδα, η οποία αφού εξορίζεται από το μέρος που μένει αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό της… να πάει στο φεγγάρι.


Βίντεο: Φλάβια Σγκόιφο

Στη μεγάλη αυτή διαδρομή μέχρι να φτάσει στο στόχο της η Ιωάννα θα συναντήσει τον ποντικό Τιμόθεο, τα τζιτζίκια τους μουσικούς, ένα μικρό κοριτσάκι την Θεανώ και την πεταλούδα του Σέντραλ Παρκ που θα τη συμβουλέψουν και θα τη βοηθήσουν να καταλάβει το μήνυμα της ζωής… πως «Τίποτα δεν είναι αδύνατο γιατί ό,τι θέλεις πολύ θα το κατακτήσεις».

Εξυπνο χιούμορ, τραγούδι, χορός και ενεργή συμμετοχή του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και κάνουν τη μιάμιση ώρα που διαρκεί συνολικά η παράσταση να φαντάζει μόλις δέκα λεπτά.

Αριστερά ο ηθοποιός Φάνης Γκίκας και δεξιά ο ηθοποιός Θοδωρής Πετρόπουλος ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης. Φωτογραφία: Πέτρος Πετρίδης.

Εξαιρετικοί στις ερμηνείες τους και οι δύο ηθοποιοί, οι οποίοι καλούνται να υποδυθούν πολλαπλούς ρόλους και να διηγηθούν την όμορφη αυτή ιστορία με ελάχιστα σκηνικά. Ο Θοδωρής Πετρόπουλος, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» τον οποίο πολλοί θα γνωρίζουν από τη συμμετοχή του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του «MEGA», «Η ώρα η καλή», καθώς και από τις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει στην Ελλάδα. Αρτι αφιχθείς από την Ελλάδα αναμένεται να κατακτήσει και το Μεγάλο Μήλο με το ταλέντο του.

«Χαίρομαι πολύ που έφερα την ‘Κατσαρίδα’ στη Νέα Υόρκη. Είναι αναμφισβήτητα η αγαπημένη μου δουλειά που ξεχωρίζω και είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να τη συνεχίσω εδώ» μας δήλωσε αποκλειστικά ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης.

«Είχα διαβάσει την ‘Κατσαρίδα’ όταν ακόμα ήμουν στη Δραματική Σχολή στην Αθήνα και πάντα έλεγα πως θα ήθελα πολύ να παίξω σε αυτό το έργο. Χαίρομαι πολύ που το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα εδώ στη Νέα Υόρκη όπου έχω την τύχη να κάνω το ξεκίνημά μου με αυτήν ακριβώς την παράσταση» μας εμπιστεύτηκε ο εξίσου ταλαντούχος ηθοποιός, Φάνης Γκίκας, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενούμε την ‘Κατσαρίδα’ στο θέατρό μας. Είναι μία παράσταση που μέσα από το χιούμορ και την απίστευτη ερμηνεία των δύο ηθοποιών περνάει ένα πολύ απλό μήνυμα, το οποίο όμως πολύ συχνά οι άνθρωποι ξεχνάμε… το ότι όταν θέλουμε κάτι πολύ και πιστεύουμε στον εαυτό μας τότε μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα» δήλωσε αποκλειστικά στον «Εθνικό Κήρυκα» η αντιπρόεδρος του ΚΕΠ, Ελένη Δρίβα, η οποία έχει αναλάβει και την οργάνωση της παραγωγής της παράστασης.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ενώ πίσω από τον χειρισμό του φωτισμού και του ήχου είναι ο Θοδωρής Λυγιδάκης.

Η παράσταση θα παιχτεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο και μετά θα ρίξει αυλαία. Επομένως όσοι ενδιαφέρεστε έχετε ακόμα τρεις ευκαιρίες να την απολαύσετε… την Παρασκευή και το Σάββατο στις 8 μ.μ. και την Κυριακή στις 5 μ.μ. Για πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων μπορείτε να καλέσετε το ΚΕΠ στο 718.726.7329 ή να γράψετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekculturalcenter.org.

Η παράσταση παίζεται στα Ελληνικά με αγγλικούς υπέρτιτλους. Σπεύσατε!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *