Γενική Συνέλευση στο Στάτεν Αϊλαντ για την ίδρυση δεύτερου σχολείου «Hellenic Charter»

Ο Ιερός Ναός της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου στη Γενική Συνέλευση για το θέμα της ίδρυσης σχολείου «Hellenic Charter» στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. ΣΤΑΤΕΝ ΑΙΛΑΝΤ. Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου Στάτεν Αϊλαντ η Γενική Συνέλευση της κοινότητας με θέμα συζήτησης την πρόταση συνεργασίας με το σχολείο «Hellenic Charter» για τη δημιουργία δεύτερου σχολείου τσάρτερ στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών και η πραγματοποίηση άμεσα νέας Γενικής Συνέλευση με ψηφοφορία για λήψη οριστικής απόφασης.

Aντιπροσωπεία από το «Hellenic Charter», αποτελούμενη από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής, Τσαρλς Καπετανάκη, τη διευθύντρια Χριστίνα Τεττόνη, την υπεύθυνη διαχείρισης, Τζόι Πετράκου, τον Νικόλαο Λεονάρδο, μέλος της σχολικής επιτροπής, την αρχιτέκτονα Τζένιφερ Γερακάρη, μέλη και δασκάλους, παρουσίασαν λεπτομερή σχέδια, εξήγησαν τη χρηματοδότηση και τον τρόπο λειτουργίας του νέου σχολείου και απάντησαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τα παρόντα μέλη.

Σύμφωνα με την πρόταση, το «Hellenic Charter» θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το κόστος κατασκευής του νέου σχολείου, καθώς και την ευθύνη λειτουργίας του, με την κοινότητα της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου να λαμβάνει μηνιαίες πληρωμές ενοικίου για την παραχώρηση του χώρου επί 99 χρόνια.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, παρακάλεσε τα μέλη να εξετάσουν πολύ προσεκτικά την πρόταση και να αποφασίσουν με βάση το καλό της ενορίας.

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Τσαρλς Καπετανάκης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στα 14 χρόνια λειτουργίας του «Hellenic Charter» και χαρακτήρισε μεγάλη τιμή και χαρά την πιθανή ίδρυση δεύτερου σχολείου στην ελληνική κοινότητα του Στάτεν Αϊλαντ.

Η διευθύντρια, Χριστίνα Τεττόνη, τόνισε ότι το σχολείο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στη Νέα Υόρκη και εξήρε το Ελληνικό Τμήμα το οποίο, όπως είπε, διδάσκει με πάθος και αφοσίωση τις αρχές και αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ο Νικόλαος Λεονάρδος αναφέρθηκε στο ιστορικό του σχολείου και παρότρυνε τα μέλη της κοινότητας να δεχθούν την πρόταση συνεργασίας για το καλό, πρόοδο και ευημερία της ενορίας τους.

Οι δάσκαλοι, Μαρία Μπονάκη και Κέβιν Λίνεχαν, μίλησαν για το εξαιρετικό κλίμα, τον επαγγελματισμό, την ομαδικότητα και την αλληλοϋποστήριξη που επικρατεί ανάμεσα στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η αρχιτέκτονας, Τζένιφερ Γερακάρη, παρουσίασε τα σχέδια κατασκευής του σχολείου αν και, όπως είπε, πρόκειται για πρόωρη μελέτη στην οποία μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις.

Η πολιτειακή βουλευτής Μπρούκλιν και Στάτεν Αϊλαντ, Νικόλ Μαλλιωτάκη, συνεχάρη το «Hellenic Charter» για το άριστο εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί και στήριξε την πρόταση ίδρυσης δεύτερου σχολείου στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας.

Η διευθύντρια του «Hellenic Charter», Χριστίνα Τεττόνη, εξήρε το έργο που επιτελεί το σχολείο. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Η πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Ευαγγελία Πλατή, απαντά σε ερωτήσεις των μελών. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, ενημερώνει τα μέλη για το θέμα του σχολείου. Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

O πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του «Hellenic Charter» αναφέρεται στο έργο του σχολείου. Διακρίνονται η διευθύντρια, Χριστίνα Τεττόνη και το μέλος της επιτροπής. Νικόλαος Λεονάρδος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο Ιερός Ναός της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου στη Γενική Συνέλευση για το θέμα της ίδρυσης σχολείου «Hellenic Charter» στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Η διευθύντρια Χριστίνα Τεττόνη, κέντρο, με τους δασκάλους Μαρία Μπονάκη και Κέβιν Λίνεχαν, μιλούν για τις άριστες σχέσεις μεταξύ του εκπαιδευτικού προσωπικού. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Η αρχιτέκτονας Τζένιφερ Γερακάρη εξηγεί τα σχέδια κατασκευής. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available