Γενικότερη σήψη λόγω ανομίας

Το Μέγαρο Μαξίμου. Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.

Δεν είναι ευχάριστο να επανερχόμαστε στην κριτική σε βάρος της κυβέρνησης της γενέτειρας. Καθόλου ευχάριστο.

Αλλά αποστολή μίας ανεξάρτητης εφημερίδας όπως είναι ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι να δημοσιεύει την αληθινή είδηση και να στοχεύει πάντα την αλήθεια. Και να εκφράζει την άποψή της με λογικά επιχειρήματα.

Τούτου λεχθέντος πώς να μην μας επηρεάζει η συνεχής ανομία; Από το επίπεδο της πολιτικής μέχρι της καθημερινότητας και αλίμονο, να άφηνε αλώβητο και τον αθλητισμό.

Εχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στην ανομία της καθημερινότητας. Στην ελληνική πρωτεύουσα όπου ανθίζει η ανυπακοή με τα σπασμένα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για «δικά μας παιδιά».

Αν το λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θα φέρει αντίρρηση κανείς αστυνομικός διευθυντής.

Και μην μας ξεγελάνε οι εκκενώσεις τριών καταληφθέντων ακινήτων. Ηταν διαταγή εισαγγελέα μετά από μηνύσεις των ιδιοκτητών τους.

Ούτε να σας προκαλεί εντύπωση η διακοπή του πρωταθλήματος. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν δύο χρόνια. Και τι έγινε; Αποφασίστηκε για να μην τιμωρηθεί ένας ολιγάρχης φίλος του υπουργού Αμυνας.

Και σημαίνει ότι όταν τα ισοπεδώνουμε όλα δεν φταίει ο δράστης, αλλά διαμοιράζεται η ευθύνη. Αλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα από του Μαξίμου που εξαγριώνει όμως τους φιλάθλους. Γιατί ποτέ και σε όλη τη βάρβαρη πορεία του ποδοσφαίρου, τέτοια κατάπτωση δεν είχε παρατηρηθεί.

Είναι όμως μία τραγική αλήθεια ότι η γενέτειρα ζει ένα συνεχές δράμα που οφείλεται σε μία κυβέρνηση που λέει πολλά, υπόσχεται περισσότερα και απλώς καταστρέφει, γιατί δεν έχει την ωριμότητα να σκεφτεί πέραν του ιδεοληπτικού της πείσματος.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν στην Οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στην εσωτερική κατάσταση, στο χώρο της Ελευθεροτυπίας, της Παιδείας και σε κάθε επίπεδο της ζωής στην Ελλάδα.

Το λιγότερο που θα περίμενε ο εγκλωβισμένος πολίτης, τώρα που και ελέω Τουρκίας ανθίζει ο Τουρισμός στην Ελλάδα, θα ήταν να παρουσιάζεται η Αθήνα λαμπρή σαν διαμαντόπετρα της Γης, όπως έλεγε ένα παλιό τραγούδι.

Αντί γι’ αυτό, εκατό διαδηλωτές κλείνουν κεντρικές αρτηρίες. Αλλοι εκατό μπορεί να σπάνε μάρμαρα να τα πετάνε και μολότοφ μαζί στις αστυνομικές δυνάμεις ή να σπάνε με λοστούς βιτρίνες.

Να βρωμίζουν κάθε οικοδομική επιφάνεια με συνθήματα και να εισβάλουν σε εταιρείες και υπουργεία επειδή δεν συμφωνούν με τις πολιτικές τους. Και πώς αντιδρά η κυβέρνηση σε αυτά;

Υποκύπτοντας σε απαίτηση αναρχικών που απειλούσαν να κάψουν την Αθήνα.

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν συχνά μία έξυπνη μεταφορά: Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται. Και πολύ σωστά.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση φοβάται και τα αυγά και την ομελέτα με αποτέλεσμα να μη γίνεται τίποτα και από το τίποτα να καταστρέφεται η χώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *