Γεωργιάδης: Η επένδυση του ομογενή Μερκούριου Αγγελιάδη στην Αφάντου της Ρόδου θα γίνει

Διακρίνονται, στη μέση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης και ο ομογενής επιχειρηματίας, Μερκούριος Αγγελιάδης, δεξιά. Πηγή: Twitter@AdonisGeorgiadi

ΡΟΔΟΣ. Επίσκεψη στην Αφάντου στη Ρόδο πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Aδωνις Γεωργιάδης με τον ομογενή επενδυτή, Μερκούριο Αγγελιάδη και τους συνεργάτες του.

Οπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός:

«Χθες, με τον επενδυτή κ. Αγγελιάδη και τους συνεργάτες του, που ετοιμάζουν την τεράστια επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου, γυρίσαμε όλο τον χώρο. Πάνω από 1600 στρέμματα. Στο master plan έχουν γήπεδο γκολφ, τρία ξενοδοχεία, μία μοναδική μαρίνα, ορειβατικό περίπατο κλπ Θα γίνει!».

Οπως έγραψε ο «Ε.Κ.», ο κ. Γεωργιάδης είχε συναντηθεί με τον κ. Αγγελιάδη και στις αρχές Αυγούστου σχετικά με την επένδυση.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, κληθείς να εκφράσει τα συναισθήματά του για τα πέντε αυτά χρόνια που πασχίζει να βάλει μπροστά την μεγάλη επένδυση είπε ότι είναι πολύ αισιόδοξος πλέον και ευτυχώς όλα καλά γιατί «πέντε χρόνια είναι πολλά, η ηλικία περνάει και μικραίνει και ο ενθουσιασμός».

Οπως δήλωσε στον «Ε.Κ.», θα επιλυθούν πλέον κάποια μικρά προβλήματα όπως ο αιγιαλός, τα πολυβολεία εντός της μεγάλης έκτασης και κάποιες καντίνες που λειτουργούν.

Αμέσως μετά ξεκινάει τη επένδυση «γιατί σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε και το γκολφ με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και να απευθυνθούμε στον τουρισμό όλου του χρόνου, και του χειμώνα δηλαδή με προσέλκυση τουριστών μέσα από πολύ ποιοτικές υπηρεσίες και δομές».

Η μεγαλύτερη ίσως καθυστέρηση οφείλεται στην Αρχαιολογία. Ευτυχώς το θέμα επιλύθηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Κι όπως είχε γράψει τότε ο «Ε.Κ.»:

«Οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στην Αφάντου, όχι μόνο δεν αποτελούν εμπόδιο για την πραγματοποίηση της επένδυσης, αλλά μπορούν, μέσα από την κατάλληλη ανάδειξή τους, να της προσδώσουν ισχυρή προστιθέμενη αξία».

Αυτό είχε επισημάνει τον Οκτώβριο ο τότε υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής, για τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών τομών που διενήργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Αφάντου της Ρόδου, σύμφωνα με το Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από διαγωνισμό, πλειοδότης τον Ιούλιο του 2014 ανακηρύχθηκε για την μεγάλη έκταση των 1.360 στρεμμάτων στην Αφάντου Ρόδου η εταιρεία του ομογενή Μερκούριου Αγγελιάδη. Την ήθελε αυτή την επένδυση ο κ. Αγγελιάδης.

Το είχε όνειρο ζωής. Κι όταν ανακηρύχθηκε πλειοδότης είχε πει μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα»: «Φιλέτο θα το χαρακτήριζα, γιατί είναι μία περιοχή πολύ καλή, πάρα πολύ καλή που όμως τόσα χρόνια μαράζωνε».

Υπενθυμίζεται, ότι ο προϋπολογισμός για το έργο πλησιάζει το μισό δισ. ευρώ και ο στόχος είναι να ενταχθεί το γκολφ της Αφάντου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

 

1 Comment

  1. You, Mr. Georgiadi, will gaze at success if you can convince my friend, and mega businessman, John Catsimatidis, to return, and try again to invest in Greece. Only this time without the corrupting 15% for lathering palms, always the sign of decay!🇬🇷

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available