Γιαννόπουλος: Μοναδική φιλοξενία

Αρης Κριμιζής, Πέτρος Θέμελης, Πίτερ Χαραλάμπους, Νίκο Δρούγος, Παύλος Πατεράκης, Γιάννης Κατέχης, Γιώργος Χρυσοχοΐδης, Ανδρέας Χαραλάμπους (προπονητής), Μάνος Μπουτσικάκης, Παντελής Γιαννόπουλος (προπονητής), Σταύρος Πατεράκης (προπονητής), πάτερ Δημήτριος Αντόκας, ενώ απουσιάζουν από την φωτογραφία ο προπονητής Νικ Κυριακόπουλος και ο Γιώργος Κυριακόπουλος.

Στο Bethesda του Μέριλαντ διεξήχθη το Ετήσιο Τουρνουά Μπάσκετ της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου. Αυτό βέβαια δεν είναι είδηση γιατί το εν λόγω τουρνουά διεξάγεται εδώ και 19 χρόνια. Ομως αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία και προκάλεσε τον θαυμασμό όλων είναι οι αντιδράσεις των ανθρώπων του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας που για πρώτη φορά έλαβαν μέρος στο τουρνουά. «Ηταν μία πολύ ζεστή, οικογενειακή θα έλεγα ατμόσφαιρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους Ελληνες της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου και φυσικά τους διοργανωτές του τουρνουά. Ηταν απίστευτη η φιλοξενία τους. Μας έκαναν να νιώσουμε σαν να μην φύγαμε από τα σπίτια μας», οι πρώτες κουβέντες του έκπληκτου από το «καλωσήρθατε» των ανθρώπων της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου, Παντελή Γιαννόπουλου, που συνέχισε λέγοντας πως «η φιλοξενία τους ήταν κάτι που δεν έχουμε ζήσει πουθενά αλλού. Οχι μόνο νιώσαμε ότι ήμασταν σπίτι μας αλλά ακόμα καλύτερα. Ολοι τους ήταν ζεστοί, φιλικοί, φιλόξενοι, δεν μας έλειψε τίποτα, τα πάντα τα είχαμε πριν… σκεφτούμε ότι χρειαζόμαστε κάτι. Μας ρωτούσαν συνεχώς αν θέλουμε κάτι, ενώ μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι μας έλεγαν συνεχώς ‘ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε’. Είναι τρεις κοινότητες, του Μέριλαντ, της Ουάσιγκτον και της Βιρτζίνια που έχουν πολλούς και φιλόξενους Ελληνες. Μας έλεγαν ‘ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε’ όχι απλά λόγω φιλοξενίας ή καλών τρόπων αλλά το πίστευαν. Εβλεπαν κι άλλους Ελληνες της Αμερικής και αισθανόντουσαν πολύ όμορφα. Και μας έκαναν κι εμάς να αισθανόμαστε μοναδικά. Μας έδωσαν πρωινό, μεσημεριανό αλλά και βραδινό φαγητό το Σάββατο».
Τα λόγια του κ. Γιαννόπουλου για την φιλοξενία των ανθρώπων στο τουρνουά του Bethesda έχουν πολύ μεγάλη σημασία, αν αναλογιστούμε ότι προέρχονται από έναν άνθρωπο που είναι ιδιαίτερα δραστήριο στον Αγιο Δημήτριο της Αστόριας με πολύ μεγάλες παραστάσεις και εικόνες από πολλά γήπεδα και πολλούς Ελληνες της Αμερικής αλλά και της Ελλάδας. Και δεν ήταν μόνο αυτά: «Το βράδυ του Σαββάτου είχαν ετοιμάσει χορό για τα παιδιά. Το βράδυ είδαμε εκατοντάδες παιδιά να έρχονται από τις τρεις αυτές Κοινότητες και διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για πολύ δραστήρια και δυνατή με Ελληνισμό περιοχή. Εμείς, οι μεγάλοι, της αποστολής από την Αστόρια πήγαμε να είμαστε κοντά στα παιδιά μας, τότε μας πλησίασαν και μας είπαν πως θα προσέχουν εκείνοι τα παιδιά και για μας είχαν ετοιμάσει άλλο… γλέντι με πλούσιο μπουφέ και πολύ καλή παρέα. ‘Ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά’ μας είπαν και πραγματικά περάσαμε υπέροχα.

Μία οικογένεια η ομάδα της Αστόριας κατέκτησε με 5 νίκες το 19ο τουρνουά της Ενορίας Αγ. Γεωργίου.

Μάλιστα μας είπαν αν θέλουμε ούζο και τους είπα ‘ναι, είμαι από τη Μυτιλήνη και το ούζο είναι το ποτό μας’. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση που ήρθαν και μου λένε ‘δυστυχώς δεν έχουμε Βαρβαγιάννη που είναι από τα μέρη αλλά Πλωμάρι, πειράζει;’. Τι να πω γι αυτούς τους ανθρώπους; Ολοι μας από την Αστόρια έχουμε μόνο τα καλύτερα λόγια. Εχουμε μείνει πολύ εντυπωσιασμένοι και περήφανοι που είναι Ελληνες. Πολλά μπράβο και πολλές ευχαριστίες σε όλους τους και κυρίως στην επιτροπή του Αγίου Γεωργίου στη Bethesda Maryland που αποτελείται από τους πάτερ Δημήτριο Αντόκα που είναι ο προϊστάμενος, τους Συμεών Παρδάλη (Lay Pastoral Assistant/Director of Youth Ministries), Κρίστοφερ Αγριτέλη (GOYA President) και Μιχάλη Χαραμή (GOYA Vice President of Athletics), Εφη Γαρμπή και Ντέμπι Χαραμή (Parent Tournament Co-Chairs), Μαρία Cohen (GOYA Advisor) και Κρις Cohen (Basketball Operations).

Στα του τουρνουά τώρα και της παρουσίας της ομάδας της Αστόριας, για πρώτη φορά έλαβε μέρος. Οι προπονητές και οι γονείς της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου μετέβησαν χωρίς να γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει. Και τελικά «έχουμε θαυμάσιες αναμνήσεις, μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», όπως είπε ο Παντελής Γιαννόπουλος.
Στα αγωνιστικά η ομάδα της Αστόριας πήρε το τρόπαιο με 5 στις 5 νίκες, αλλά «αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει μπροστά σ’ αυτά που ζήσαμε. Αυτό ήταν το κέρδος μας και όχι οι αγώνες. Γνωρίσαμε ανθρώπους που θα κρατήσουμε μαζί τους σχέσεις ζωής. Τόσοι πολλοί Ελληνες, τόσα πολλά Ελληνόπουλα, να ακούμε ελληνικά και να ζούμε την αληθινή ελληνική φιλοξενία. Ηταν απίστευτο. Ενα τεράστιο ευχαριστώ από όλους μας σε όλους τους», έκλεισε ο κ. Παντελής Γιαννόπουλος.
Η Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου είχε κλείσει μία αθλητική εγκατάσταση που είχε… 15 μπασκετικά γήπεδα! Υπήρχαν ομάδες από τις Πολιτείες του Μέριλαντ, της Βιρτζίνια και της Ουάσιγκτον, μερικές εκατοντάδες Ελληνόπουλα, αγόρια και κορίτσια και στα δύο τμήματα των νέων και Junior boys.
Τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, όλα είχαν πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του St George. Ηταν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και όλοι από την Κοινότητα παρακολουθούσαν τα παιχνίδια. Το γήπεδο ήταν γεμάτο με παιδιά, γιαγιάδες, παππούδες, γονείς, όλοι γεμάτοι ενέργεια, μια πολύ συναρπαστική μέρα.

Οι προπονητές Παντελής Γιαννόπουλος και Νίκος Κυριακόπουλος ευχαρίστησαν όλους από τον Αγιο Γεώργιο για την εκδήλωση αγάπης που έδειξαν σε όλους. «Παρόλο που ήρθαμε από μακριά, μάς έκαναν να αισθανόμαστε είμαστε σπίτι μας! Και σίγουρα θα θέλαμε να τους επισκεφθούμε ξανά», είπαν οι δύο προπονητές.
Την Κυριακή, όλοι πήγαιναν στην εκκλησία, με την κουλτούρα της όλης μαζικής μελωδίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available