Γιατί απορούν

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ελένη Αυλωνίτου (Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ).

Διάβασα ότι ξεσηκώθηκε το διαδίκτυο με την ατάκα της Αυλωνίτου για τον κ. Μητσοτάκη. Οτι δεν μπορεί να μιλάει έτσι και άλλα τέτοια. Μα γιατί απορούν; Μήπως στην μέχρι τώρα θητεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουμε ακούσει κουβέντες επιπέδου; Τι να θυμηθούμε, τον Ζουράρι; Τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τα «άι στο…», ή το «παραχ…», ή… Εχει πέσει στα Τάρταρα το επίπεδο. Και απλά η Αυλωνίτου έσκαψε λίγο ακόμα.
Σίγουρα είναι κατακριτέο, αλλά δεν είναι το μόνο. Είναι σημάδια των καιρών μιας χρονικής περιόδου που ξεφτιλίζει την Ελλάδα και την κατεβάζει σε επίπεδο άλλων χωρών. Χωρών που ακούμε ότι πέφτει μέχρι και ξύλο! Και γιατί σας ακούγετε παράξενο. Και στη δική μας Βουλή 2-3 παραλίγο να πιαστούν στα χέρια.
Πάντως είναι μεγάλη… ξεφτίλα αυτό που γίνεται με «αβάντα» της κυβέρνησης. Γιατί η εκάστοτε κυβέρνηση βάζει τους νόμους καλής συμπεριφοράς. Θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό κανενός επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή ή Μητσοτάκη να ακούγοντας ύβρεις ή τέτοιες λέξεις σαν της Αυλωνίτου; Ούτε μία στο εκατομμύριο. Τότε υπήρχε σεβασμός από τους πάνω προς τους κάτω και βέβαια από τους νεότερους στους αρχαιότερους.
Αντίθετα τώρα έχουμε νέα τάξη πραγμάτων με την έλλειψη σεβασμού να είχε χτυπήσει… κόκκινο. Υπάρχει ένα… ελαφρύ επίπεδο, που εύκολα το συναντάς στο δρόμο, στα καφενεία, στα σχολεία. Συμπεριφορά και λεξιλόγιο που επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια και δυστυχώς πολύ δύσκολα θα ξαναγυρίσει στο προηγούμενο… καθεστώς.
Σίγουρα η εποχή τρέχει αλλά καλό είναι σε έναν χώρο που έχουν θητεύσει πολύ μεγάλοι πολιτικοί με σημαντικές σελίδες στην ιστορία του τόπου μας να υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση. Και όχι συμπεριφορά που δεν αρμόζει…
Και εδώ είναι που πρέπει να πάρει θέση ο Ελληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και να τραβήξει κάποιο… αυτί και όχι να μην λέει τίποτα, ταΐζοντας ουσιαστικά βουλευτές σαν την Αυλωνίτου όχι να συνεχίσουν αλλά την επόμενη φορά να μιλήσουν πολύ χειρότερα.
Β.Μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available