Γιατί ο Γιώργος Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Κοτζιά και τι έκανε εκείνος; 

O Γιώργος Παπαδόπουλος. (AP Photo/Jacquelyn Martin, FILE)

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο ομογενής από το Σικάγο, ήταν ο πρώτος που πληροφορήθηκε ότι οι Ρώσοι είχαν κλέψει ηλεκτρονικές επικοινωνίες της Χίλαρι Κλίντον, και αφού αρχικά είπε ψέματα στο FBI, αργότερα συνεργάστηκε με τον ειδικό εισαγγελέα και καταδικάστηκε μόνο σε 14 μέρες φυλακή.

Την Κυριακή, λοιπόν, ο Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε, στον επίσης ομογενή Γιώργο Στεφανόπουλο, στο κανάλι «ABC», προέβη σε μια αποκάλυψη-«βόμβα» για τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, που μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο για τον ίδιο, όσο και για την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όπως θα διαβάσετε στο πρώτο θέμα της σημερινής μας έκδοσης, o Γ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε τα εξής: «Ναι θυμάμαι», είπε στον Στεφανόπουλο, «ότι το είπα και σε έναν άλλον ανώτατο διπλωμάτη -εκτός από έναν Αυστραλό διπλωμάτη στο Λονδίνο- στον Ελληνα Υπουργό των Εξωτερικών».

Σαν να μην έφτανε αυτό, το κανάλι «SBS» στην Αυστραλία αποκάλυψε και τα εξής ενδιαφέροντα: «Ο Παπαδόπουλος στο υπόμνημά του, αναφορικά με την καταδίκη του, αποκάλυψε ότι η Αυστραλία δεν ήταν η μόνη ξένη χώρα στην οποία μίλησε. Τον Μάιο του 2016, ακριβώς λίγο πριν από την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, ο Παπαδόπουλος αποκάλυψε στον Ελληνα Υπουργό των Εξωτερικών ότι οι Ρώσοι είχαν ‘βρώμα’ (dirt) για την Hillary Clinton».

Ο Αυστραλός διπλωμάτης ενημέρωσε αμέσως το υπουργείο του, το οποίο πέρασε την πληροφορία στις αμερικανικές Αρχές, οι οποίες βέβαια άρχισαν έρευνα για την ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές.

Μία υπόθεση που εξελίχθηκε στην πολύχρονη και πολύκροτη έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας, σε βάρος της προεκλογικής καμπάνιας και του ίδιου του προέδρου Τραμπ.

Εγείρονται, λοιπόν, μερικά λεπτά ερωτήματα:
– Τι έκανε ο κ. Κοτζιάς με αυτή την πληροφορία;
– Ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό;
– Ενημέρωσε τις αμερικανικές Αρχές;
– ’H μήπως ενημέρωσε την ρωσική αντιπροσωπεία, η οποία επισκεπτόταν εκείνες τις ημέρες στην Ελλάδα;
– Και, τέλος, πού ενημέρωσε ο Παπαδόπουλος τον Υπουργό;

Πρόκειται για ερωτήματα τα οποία σίγουρα θα ερευνούν οι Αρχές αρκετών κρατών, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

Εν πάση περιπτώσει ας μην σπεύσουμε να κρίνουμε -και να καταδικάσουμε- τον κ. Κοτζιά.
Μπορεί να υπάρχει και κάποια αθώα εξήγηση.

Οφείλει πάντως να αποκαλύψει ο ίδιος τι ακριβώς έκανε με αυτή την ευαίσθητη και τρανταχτή είδηση και πότε το έκανε.

Εδώ απλώς να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας τις επισκέψεις του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ και τα παράσημα που μοίραζε, καθώς και τις επισκέψεις και την υψηλή υποδοχή που γινόταν στον Παπαδόπουλο στην Ελλάδα.

Είναι σαφές ότι ο Κοτζιάς γνώρισε τον Παπαδόπουλο, με τον οποίο μάλιστα πρέπει να απέκτησε οικειότητα, αν και δεν είναι καθόλου σαφές γιατί ο Παπαδόπουλος να ενημερώσει τον Κοτζιά για ένα τέτοιο, άσχετο με την Ελλάδα, θέμα.

Ας ελπίσουμε ότι η υπόθεση αυτή δεν θα εξελιχθεί σε κάτι ανάλογο με τη ανάμειξη του Τομ Πάππα -της Esso Pappas- στο watergate, ο οποίος προμήθευσε με μετρητά τον πρόεδρο Νίξον, τα οποία διατέθηκαν για την εξαγορά τής -προσωρινής- σιωπής των «υδραυλικών» που εισέβαλαν στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος για να αποσπάσουν πληροφορίες και που τελικά οδήγησε στην αποπομπή του Νίξον από την προεδρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available