Για πόσο ακόμα;

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Συνεχίζοντας το γνωστό «παιχνίδι» με τις καταδρομικές επιθέσεις ανά την Αθήνα που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια η αναρχική ομάδα που φέρει το ευφάνταστο όνομα «Ρουβίκωνας», τα ξημερώματα της Δευτέρας έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Αυτή τη φορά, στόχος της, με μπογιές και καπνογόνα, ήταν η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, ένας υποτίθεται από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους της ελληνικής πρωτεύουσας.

Δεν είναι η πρώτη φορά (και δυστυχώς όπως φαίνεται δεν θα είναι ούτε η τελευταία) που αυτή εδώ τη στήλη κάνει αναφορά στη δράση του «Ρουβίκωνα» και στο πόσο κακό κάνει στη χώρα.

Το μεγαλύτερο κακό όμως προκύπτει από την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να αναλάβει δράση. Είναι δε βέβαιο ότι αυτή η αδιαφορία της Πολιτείας δίνει περιθώριο στους αναρχικούς να συνεχίζουν την προκλητική τους δράση, να την κλιμακώνουν και βέβαια να την χρησιμοποιούν ως ένα είδος προπόνησης για άλλου είδους δράσεις πιο βίαιες και πιο αιματηρές.

Αν κάποιος αμφιβάλει περί αυτού, ας υπενθυμίσουμε ότι στην πρόσφατη ανέμελη βόλτα που έκανε στο κέντρο της Αθήνας (εκεί που πριν λίγα χρόνια είχε σκοτώσει πισώπλατα κάποια από τα αθώα θύματά του) ο καταδικασμένος τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ως συνοδεία ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα».

Το θράσος δε των «ακτιβιστών», όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται, αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγες ώρες μετά το επίθεση, με την οποία χλεύαζαν την Αστυνομία για τις δύο συλλήψεις στις οποίες προχώρησε.

«Καμία σχέση δεν έχουν οι δυο συλληφθέντες με την ομάδα μας. Οι 14 σύντροφοι που συμμετείχαν στην παρέμβαση στην αμερικάνικη πρεσβεία έφυγαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Να χαίρεστε τον ‘Περσέα’ σας. ΥΓ. Αυτοί που έλεγαν ότι έχουμε πάει σε όλες τις πρεσβείες αλλά όχι στην πρεσβεία των ΗΠΑ τι έχουν να πουν τώρα;».

Κοντολογίς, ο «Ρουβίκωνας» με τη δράση του εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα και μάλιστα διεθνώς, ενώ παράλληλα αποτελεί το θεμέλιο για να δούμε στη γενέτειρα χειρότερα πράγματα. Για πόσο ακόμα η κυβέρνηση θα ανέχεται όλο αυτό το «παιχνίδι»; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν παρεμβαίνει δραστικά; Θα είχε ενδιαφέρον να λαμβάναμε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.

2 Comments

    1. Συγχαρητήρια σε Όλη την Υπέροχη Ομάδα Τού Εθνικού Κήρυκα!!Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available