Μητέρα έριξε το παιδί της στο «κενό» από τον 5 όροφο και έπειτα πήδηξε και η ίδια (βίντεο)

Στιγμιότυπο από τον χώρο του συμβάντος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»

ΑΘΗΝΑ. Να ρίξει «φως» στα αίτια της τραγωδίας που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στο Νέο Κόσμο, όπου 40χρονη μητέρα πέταξε από το μπαλκόνι 5ου ορόφου το κοριτσάκι της, ηλικίας 4,5 ετών, και στη συνέχεια έπεσε και ή ίδια στο κενό, με αποτέλεσμα να χάσουν και οι δυο την ζωή τους, προσπαθεί η αστυνομία.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 16:30, στο διαμέρισμα της οδού Προκοπίου Κατσαντώνη. Γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς, μόλις έσπευσαν στο σημείο, ότι είδε την μητέρα να έχει βγάλει έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού το μικρό παιδί της που έκλαιγε και τότε προσπάθησε να την μεταπείσει.

Εκείνη, όμως, δεν την άκουσε, έριξε το παιδί στο κενό και στη συνέχεια έπεσε και η ίδια. Το κοριτσάκι διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να το επαναφέρουν στη ζωή.

Σημειώνεται ότι, η μητέρα είχε κλειδώσει την πόρτα του διαμερίσματος και είχε βάλει μάλιστα από μέσα τον σύρτη, ώστε να μην μπορέσει να μπει στο σπίτι ο σύζυγός της που επέστρεψε εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο σύζυγός της κατέθεσε στην αστυνομία ότι δεν είχαν προβλήματα στη σχέση τους, ούτε αντιμετώπιζε εκείνη κάποια ψυχολογικά προβλήματα που θα την οδηγούσαν στο να πετάξει το μικρό παιδί της από το μπαλκόνι.

Ο «Ε.Κ.» βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές στον τόπο του συμβάντος και κατέγραψε το πανδαιμόνιο που επικράτησε στην γειτονιά, όπου ανάστατοι οι περίοικοι είχαν βγει στον δρόμο για να δουν τι συμβαίνει.

Τραγωδία στο Νέο Κόσμο

Μητέρα έριξε το παιδί της στο «κενό» από τον 5 όροφο και έπειτα πήδηξε και η ίδια…Περισσότερα στο: bit.ly/2FofSbB

Posted by Εθνικός Κήρυξ / The National Herald on Tuesday, March 19, 2019

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων (οι οποίες πάντως δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από την Αστυνομία η οποία συνέχιζε τις καταθέσεις), το παιδί είχε αντιμετωπίσει κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας και -όπως πιθανολογούν οι γείτονες- αυτή ήταν η αιτία που έσπρωξε την απελπισμένη μητέρα στο «απονενοημένο».

Ο σύζυγος και πατέρας εκείνη την ώρα φέρεται να έλειπε στη δουλειά, αλλά ειδοποιήθηκε και επέστρεψε άμεσα στο σπίτι.

Αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να άκουσε τις φωνές του μικρού κοριτσιού όταν η μητέρα το κρατούσε εκτός μπαλκονιού. «Τι κάνεις;», τη ρώτησε σύμφωνα με όσα δήλωσε σε ΜΜΕ, πριν οι αστυνομικοί την απομακρύνουν για να δώσει κατάθεση.

Το μπαλκόνι, επάνω στη μέση, είναι το σημείο από όπου η τραγική μητέρα έριξε το παιδί της στο κενό και ακολούθησε η ίδια, βάζοντας τέλος στη ζωή τους. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»

«Το παιδί είναι έξω από το μπαλκόνι», είπε στη μητέρα. «Δεν βλέπεις καλά», φέρεται να απάντησε εκείνη. Στη συνέχεια έριξε το κοριτσάκι της κάτω και ετοιμάστηκε να βουτήξει στο κενό και εκείνη

«Μην το κάνεις. Τι πρόβλημα έχεις; Θα σε βοηθήσω» φέρεται να της είπε η μάρτυρας. Αλλά δεν μπόρεσε να την μεταπείσει.

Τη στιχομυθία, σε μεγάλο βαθμό επιβεβαίωσε και δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος ζει στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας, αλλά δεν πρόλαβε επίσης να κάνει κάτι για να αλλάξει την τραγική εξέλιξη.

Στιγμιότυπο από τον χώρο του συμβάντος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»
Στιγμιότυπο από τον χώρο του συμβάντος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»
Στιγμιότυπο από τον χώρο του συμβάντος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available