«Δεν διεκδικώ κανένα αξίωμα» λέει η Τσέλσι Κλίντον

Η Τσέλσι Κλίντον. AP Photo/John Minchillo.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Δεν διεκδικώ κανένα επίσημο αξίωμα», αποσαφήνισε η Τσέλσι Κλίντον, κόρη του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον σε συνέντευξή της στο «Variety», δίνοντας τέλος στις εικασίες στον Τύπο ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες.

Η 37χρονη Τσέλσι Κλίντον δεν θα ακολουθήσει τα βήματα των γονιών της, Μπιλ και Χίλαρι, αλλά συνεχίζει να μάχεται για σκοπούς που θεωρεί σημαντικούς, όπως η «Συμμαχία για Υγιέστερη Γενιά» που υλοποιεί προγράμματα για την εξάλειψη της παιδικής παχυσαρκίας και την ενθάρρυνση των παιδιών να επιλέγουν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η κόρη του πρώην Προέδρου και της πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κλίντον, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ίδρυσε ο πατέρας της το 2001 με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγείας σε όλο τον Κόσμο. Είναι επίσης βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και συγγραφέας του βιβλίου «It’s Your World: Get Informed, Get Inspired & Get Going» («Είναι ο κόσμος σου: Ενημερώσου, Εμπνεύσου και Προχώρα»).

Υπερασπίζεται με σθένος θέματα υγείας των παιδιών και έχει γίνει ηχηρή αντίπαλος των πολιτικών του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τις απόψεις της στο Twitter σε καθημερινή βάση.

Η Τσέλσι Κλίντον έχει αποκτήσει δεσμούς και με τη βιομηχανία του θεάματος, καθώς ήταν παραγωγός στο ντοκιμαντέρ του 2014 με τίτλο «Of Many», που αφηγείται την ιστορία φιλίας ενός ιμάμη και ενός ραβίνου στη Νέα Υόρκη.

Απαντώντας στην ερώτηση «ποιο μήνυμα έχετε να στείλετε στα 68 εκατομμύρια ανθρώπων που ψήφισαν τη μητέρα σας», η Τσέλσι Κλίντον απάντησε:

«Οσα σας οδήγησαν στις κάλπες εκείνη τη μέρα, σας οδηγούν στους δρόμους, στα social media, σε συζητήσεις στην εργασία, στο σπίτι, όπου κι αν είστε μιλάτε για το τι πραγματικά διακυβεύεται σήμερα. Εγώ νομίζω ότι τα πάντα είναι σε κίνδυνο, τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, η θεμελιώδης ασφάλειά μας. Αν πιστεύετε το ίδιο, υψώστε τη φωνή σας και βοηθήστε και άλλους να υψώσουν τις φωνές τους. Αν δεν το κάνουμε θα έχουμε μία χώρα, που δεν θα μοιάζει με τη χώρα στην οποία ζούμε σήμερα. Δεν είναι καιρός να παραμένουμε σιωπηλοί ή να παραμένουμε στο περιθώριο».

Η Τσέλσι Κλίντον τον τελευταίο χρόνο συμμετείχε στην προεκλογική περιοδεία με τη μητέρα της, υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά τώρα επέστρεψε στη Νέα Υόρκη όπου ζει με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *