Δεν είναι για γέλια οι εκλογές στην Ουκρανία

O Ουκρανός κωμικός, νέος πρόεδρος της χώρας, Volodymyr Zelenskiy (αριστερά) πανηγυρίζει τη νίκη του (AP Photo/Vadim Ghirda)

Κάτι το συγκλονιστικό συνέβη στις εκλογές στην Ουκρανία. Κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί από όλους τους λαούς και όλους τους πολιτικούς. Κάτι που αποκαλύπτει πολλά για την κατάσταση στον Κόσμο, όχι και τόσο ευχάριστα.

Συγκεκριμένα, ένας κωμικός, που έπαιζε τον ρόλο τού κατά τύχη προέδρου της χώρας, εκλέχτηκε Πρόεδρος. Και όχι μόνον αυτό, αλλά εκλέχτηκε με ποσοστό 70% των ψήφων. Λέγεται Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Volodymyr Zelensky) και είναι 41 χρόνων.

Μπορεί η νίκη του να προκαλεί γέλια, αλλά το θέμα δεν είναι για γέλια. Είναι μάλλον για κλάματα.

Η Ουκρανία είναι μια μεγάλη χώρα σε πληθυσμό, 42 εκατομμύρια άνθρωποι, που κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1991, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης και που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα.

Μεταξύ αυτών, η απόσπαση της Κριμαίας από την Ρωσία. Η αυτοκεφαλία που το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχώρησε στην Εκκλησία της προκαλεί τις θυελλώδεις αντιδράσεις της Ρωσικής Εκκλησίας. Η Οικονομία της έχει το χαμηλότερο ποσοστό παραγωγής, κατά μέσον όρον, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ.

Δίχως αμφιβολία η νίκη του κωμικού Ζελένσκι, που σημειωτέον δεν κατείχε ποτέ κανένα δημόσιο αξίωμα, αποτελεί μια πλήρη αποδοκιμασία του πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας που ο ηττημένος πρώην πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο (Petro Poroshenko) εκπροσωπεί.

Και όπως συνέβη και σε μια σειρά από άλλες χώρες, από την εκλογή του Τσίπρα έως την εκλογή του Μακρόν, Τραμπ, και άλλων, οι λαοί προτιμούν να πειραματιστούν με άγνωστες προσωπικότητες, χωρίς πείρα στην πολιτική, παρά να συνεχίσουν όπως πριν.

Οι λαοί δεν αντέχουν πια να βλέπουν ένα αδιέξοδο μπροστά τους. Τα παίζουν λοιπόν όλα κορώνα-γράμματα επαναστατώντας ενάντια στη διαφθορά και την ανικανότητα της ηγεσίας τους.

Επαναστατούν μπροστά στην ανάγκη της μετανάστευσης των συμπατριωτών τους και αδιαφορούν για τους μετανάστες που ζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην χώρα τους.

Οχι, το παράδειγμα του κωμικού που εξελέγη Πρόεδρος της Ουκρανίας δεν είναι για γέλια. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα καταλήξει σε τραγωδία.

1 Comment

  1. Καλησπέρα πολλή ωραία τα γραφής δεν είναι ούτε για γέλια ούτε για κλάματα όπως τα παραδείγματα που γράφεις θα κάνω μια ερώτηση την οικονομία της Ελλάδας της Αμερικής τους πολέμους στο Ιράκ Συρία και σε δεκάδες χώρες του κόσμου οι πρωσφιγες που πνηγωντε όλα αυτά ο Τσίπρας και ο Τραμ τα έκαναν Καλά θα είναι η δημοσιογραφία να είναι ποιο αμερόληπτη Καλό βράδυ και καλή Ανάσταση σε όλον τον κόσμο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available