«Δεν είναι ο τύπος μου» είπε ο Τραμπ για την Κάρολ

Η αρθρογράφος του περιοδικού «Elle» στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 23 Ιουνίου.(AP/Craig Ruttle)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Τραμπ για μία ακόμη φορά αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλικά επιτεθεί στην αρθρογράφο του περιοδικού «Elle», σε δοκιμαστήριο σε ένα πολυτελές κατάστημα ρούχων πάνω από είκοσι χρόνια πριν, επιχειρηματολογώντας ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει επειδή «δεν είναι ο τύπος μου».

Οπως είπε, η Ε. Τζιν Κάρολ, που έγραφε για χρόνια στο περιοδικό «Elle», ψεύδεται και ότι δεν ξέρει τίποτα γι’ αυτήν. «Θα το πω με μεγάλο σεβασμό. Πρώτον, δεν είναι ο τύπος μου. Δεύτερον, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Δεν συνέβη ποτέ, εντάξει;», δήλωσε ο Τραμπ στον ιστότοπο «The Hill».

«Εντελώς ψέμα», επέμεινε ο Τραμπ. «Δεν γνωρίζω τίποτα γι’ αυτή τη γυναίκα. Είναι φοβερό που οι άνθρωποι μπορούν να εκστομίζουν τέτοιες κατηγορίες».
Η Ε. Τζιν Κάρολ, 75 ετών σήμερα, αφηγήθηκε σε συνέντευξή της, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο περιοδικό «New York», ότι ο επιχειρηματίας τηn βίασε στα δοκιμαστήρια του καταστήματος Bergdorf Goodman στο τέλος του 1995 ή τις αρχές του 1996. Την περίοδο εκείνη ήταν παντρεμένος με την Μάρλα Μέιπλς (Marla Maples).

Αρχικά ο Τραμπ της ζήτησε να τον βοηθήσει να βρει ένα δώρο για μια γυναίκα και εκείνη δέχτηκε, μέχρι που της αποκάλυψε ότι προοριζόταν για την… ίδια. Ο μελλοντικός Πρόεδρος των ΗΠΑ της ζήτησε κατόπιν να δοκιμάσει κάποια εσώρουχα και κατευθύνθηκε μαζί της στα δοκιμαστήρια, κάτι που, όπως λέει η δημοσιογράφος, το εξέλαβε τότε ως «πλάκα». Κλείστηκε μαζί της σε ένα από τα δωμάτια, την αγκάλιασε με δύναμη και την βίασε. Η Τζιν Κάρολ κατάφερε τελικά να του ξεφύγει.

«Εγινε μάχη», δήλωσε η Κάρολ τη Δευτέρα μιλώντας στην εκπομπή «New Day» στο «CNN» με την Αλισιν Καμερότα (Alisyn Camerota). «Θέλω να το ξέρουν οι γυναίκες αυτό, ότι δεν στάθηκα ακίνητη. Δεν πάγωσα. Δεν παρέλυσα, που θα ήταν μία αντίδραση που θα μπορούσα να έχω επειδή αυτό ήταν σοκαριστικό. Οχι. Πολέμησα».

Να σημειωθεί ότι στην αρχική του αντίδραση, ο Πρόεδρος είχε εκδώσει γραπτή ανακοίνωση την Παρασκευή λέγοντας ότι δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου αυτή την γυναίκα». Ωστόσο μία από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο του περιοδικού «New York» τον δείχνει να αστειεύεται με την Κάρολ και τον σύζυγό της.

Η Τζιν Κάρολ είναι τουλάχιστον η δέκατη έκτη γυναίκα που κατηγορεί τον Τραμπ για σεξουαλική επίθεση, προτού εκείνος γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Κάνει το ίδιο πράγμα, όπως με τις άλλες 15 ή 16 γυναίκες» που τον έχουν κατηγορήσει, επεσήμανε η Κάρολ. «Διαψεύδει. Αλλάζει την κατάσταση. Επιτίθεται και απειλεί».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available