Η ομογενής εισαγγελέας Μάντλιν Σίγκα δεν θα απαγγείλει κατηγορίες στον Σνάιντερμαν

H κ. Μάντλιν Σίγκα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

NEA ΥΟΡΚΗ. Υστερα από έρευνα που διήρκεσε περίπου έξι μήνες, η ομογενής περιφερειακή εισαγγελέας της κομητείας του Νάσο, Μάντλιν Σίγκα (Madeline Singas), ανακοίνωσε ότι δεν θα απαγγείλει κατηγορίες στον πρώην γενικό εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Ερικ Σνάιντερμαν (Eric Schneiderman), σε σχέση με τις καταγγελίες για κακοποίηση που είχαν κάνει σε βάρος του τέσσερις γυναίκες.

Η κ. Σίγκα είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης ύστερα από αίτημα του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, τον περασμένο Μάιο, λίγο αφότου ο Σνάιντερμαν παραιτήθηκε από το αξίωμά του υπό το βάρος των καταγγελιών που είχαν γίνει σε βάρος του.

Δικαιολογώντας την απόφασή της να μην απαγγείλει κατηγορίες κατά του Σνάιντερμαν, η Σίγκα ανέφερε ότι οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον Σνάιντερμαν ήταν αξιόπιστες αλλά υπήρχαν νομικά εμπόδια ώστε να διατυπωθούν κατηγορίες εναντίον του.

Η ίδια, πάντως, δεν ανέφερε λεπτομέρειες ως προς αυτά τα εμπόδια, με εξαίρεση ότι κάποιες από τις καταγγελίες ήταν πολύ παλιές για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες με βάση τον πολιτειακό νόμο.

«Πιστεύω αυτές τις γυναίκες που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με την ομάδα μας που πραγματοποίησε την έρευνα. Ωστόσο, νομικά εμπόδια αποκλείουν την ποινική δίωξη» έγραψε η κ. Σίγκα.

Η ίδια ανέφερε ότι έχει προτείνει έναν νέο πολιτειακό νόμο, ο οποίος θα προστατεύει τα θύματα της σεξουαλικά παρακινούμενης βίας καθιστώντας παράνομο να χτυπά κανείς κάποιον χωρίς τη θέλησή του «με σκοπό τη σεξουαλική διέγερση».

Η ξαφνική παραίτηση του Σνάιντερμαν, η οποία έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των εις βάρος του καταγγελιών μέσω του «New Yorker» ήταν μια πτώση με πάταγο ενός πολιτικού, ο οποίος όχι μόνο είχε αναδειχθεί ως αντίπαλος της κυβέρνησης Τραμπ αλλά είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο κίνημα MeToo.

Οι γυναίκες οι οποίες είχαν συνδεθεί ερωτικά με τον Σνάιντερμαν τον κατηγορούσαν ότι πολλές φορές αυτός τις χτυπούσε ακόμα και κατά τη διάρκεια των ερωτικών τους περιπτύξεων. Ολες τους υποστήριξαν ότι δεν συναινούσαν στη βία αυτή που υφίσταντο.

Ο Σνάιντερμαν από τη δική του πλευρά εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί με την οποία ζήτησε συγγνώμη τόσο από τις γυναίκες που τον είχαν καταγγείλει όσο και από τους πολίτες της Νέας Υόρκης.

Ανέφερε ότι πέρασε χρόνο μέσα σε «εγκαταστάσεις αποκατάστασης» και ότι θέλει να επανορθώσει όσους έβλαψε.

«Αναγνωρίζω ότι η απόφαση της περιφερειακής εισαγγελέως Σίγκα να μην ασκήσει δίωξη δεν σημαίνει ότι δεν έκανα κάτι λάθος. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου για τη συμπεριφορά μου έναντι των γυναικών που με κατηγορούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available