Δεν θα παίζει μόνος του…

Η ομάδα του Ολυμπιακού. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Ο ΠΑΟΚ θα στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα στο παιχνίδι του με τον Λεβαδειακό καθώς απέτυχε να πάρει στην Λάρισα τη νίκη με την οποία θα «κλείδωνε» και μαθηματικά τον τίτλο.

Για τον «Δικέφαλο του Βορρά» αυτή είναι αναμφισβήτητα μια τεράστια επιτυχία η οποία του ανοίγει την… όρεξη για να δημιουργήσει τη δική του δυναστεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί κάτι τέτοιο να μην το λένε ευθέως οι άνθρωποι της ομάδας του, όμως από τα συμφραζόμενα σε αυτό στοχεύουν και αυτό ονειρεύονται. Και γιατί άλλωστε να μην είναι αυτός ο στόχος τους από την στιγμή που έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να το πετύχουν.

Πανίσχυρη διοίκηση, μεγάλη δυναμική ως ομάδα σε όλα τα επίπεδα και τρομερή στήριξη από μια πλατιά μάζα φιλάθλων. Αν σε αυτά συνυπολογιστεί και η αξιοθαύμαστη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου του με τις ομάδες του σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες να σαρώνουν τους τίτλους, τότε σίγουρα ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι θα κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.

Ομως ο ΠΑΟΚ πρέπει να λάβει πάρα πολύ σοβαρά υπόψιν ότι σε αυτόν τον μεγαλεπήβολο σχεδιασμό του θα έχει απέναντί του έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, τον Ολυμπιακό. Εναν Ολυμπιακό που πολλοί είχαν ξεγράψει στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων που «κουβαλούσε» από την προηγούμενη χρονιά και της δυσκολίας να δημιουργήσει εκ του μηδενός μια ισχυρή και ανταγωνιστική ομάδα, όμως τώρα κι ενώ η χρονιά φεύγει, έχουν αναθεωρήσει πλήρως τις απόψεις τους.

Η ομάδα του Πειραιά ανασυγκροτήθηκε τάχιστα, «χτίζοντας» ένα σύνολο που παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο και «φωνάζει» προς κάθε κατεύθυνση ότι την επόμενη χρονιά θα διεκδικήσει με αξιώσεις ότι στερήθηκε την προηγούμενη διετία και είναι η θέση της στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Ολυμπιακός με το νικηφόρο ντεμαράζ που πραγματοποίησε στον δεύτερο γύρο, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον ΠΑΟΚ ότι δεν θα συνεχίσει να παίζει… μόνος του και θα έχει απέναντί του ένα αντίπαλο δέος, ικανό να τον ανταγωνιστεί στα ίσια.

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει χάσει λόγω της διοικητικής του ανυπαρξίας την «ταυτότητα» του ως ομάδα και ως μέγεθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΑΕΚ δεν δείχνει λόγω σφιχτής οικονομικής πολιτικής και γενικότερης φιλοσοφίας, διατεθειμένη να μπει στην κούρσα των «εξοπλισμών» με παίκτες πρώτης γραμμής στον οποίο θα επιδοθούν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, είναι φανερό ότι η «μάχη» για την πρωτοκαθεδρία στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας θα αποτελεί για τα επόμενα χρόνια, υπόθεση του «Δικεφάλου του Βορρά» και των Πειραιωτών.

Σίγουρα αυτή κόντρα θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αρκεί σε αυτό να συνεισφέρουν και οι ίδιες οι ομάδες με την απόφαση που θα πάρουν, άγνωστο πότε, για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διεξαχθεί του χρόνου με 14 ομάδες. Ας ελπίσουμε η Λίγκα να καταλήξει σε μια όσο το δυνατόν πιο καλή και λειτουργική πρόταση που όχι μόνο θα επιμηκύνει την διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά θα του χαρίσει ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Στην Λίγκα θα πρέπει να αφήσουν τις αρτηριοσκληρωτικές τακτικές όπως αυτή με τον τρόπο διεξαγωγή των τριών τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος με όλα τα παιχνίδια να ορίζονται την ίδια ώρα. Εντάξει, τα ματς των ομάδων που «μάχονται» για την σωτηρία να ξεκινούν ταυτόχρονα, όμως ο «τελικός» της τέταρτης θέσης μεταξύ του Αρη και του Ατρόμητου γιατί να μην οριζόταν για παράδειγμα το Σάββατο ή μια ξεχωριστή ώρα την Κυριακή σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς για να το απολαύσει όλος ο κόσμος; Θέλει πολύ σκέψη;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available