Δεν πείθει ο κ. Κουίκ…

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ, Σταύρος Μαρμαρινός.

Μπορεί προσφάτως ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ να διαβεβαίωνε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους Ελληνες εργαζόμενους της Μεγάλης Βρετανίας και ότι δεν θα επηρεαστούν από το Brexit, εν τούτοις φαίνεται ότι ο καιρός που οι υπουργικές διαβεβαιώσεις λειτουργούσαν καθησυχαστικά έχει από πολλού περάσει.

Ο «Ε.Κ.» πληροφορείται – και θα έχει επ’ αυτού αναλυτικό ρεπορτάζ προσεχώς- ότι αρκετοί Ελληνες της Μεγάλης Βρετανίας στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά, θεωρώντας τες χώρες που εμπνέουν, πλέον, μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα.

Γιατρός που υπηρετεί στο Jewish Hospital του Μόντρεαλ μας έλεγε την Παρασκευή ότι έχει δεχθεί, τις τελευταίες εβδομάδες, μηνύματα από Ελληνες συναδέλφους του, κυρίως από το Λονδίνο, οι οποίοι ανιχνεύουν την πιθανότητα μιας (νέας) μετανάστευσης, αυτή τη φορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ζ.Μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *