Δεν πείθουν πλέον οι ακυκλοφόρητοι

Ο κ. Νίκος Τόσκας. Φωτογραφία: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης.

Του Αρη Παπαδόπουλου.

Επειδή λοιπόν δεν βάζουν μυαλό και δεν έχουν τη στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια να πουν συγγνώμη ή έκανα λάθος και διορθώνω, ρίχνουν ψίχουλα στους ιθαγενείς για να τους μαγέψουν περί αριστεροσύνης. Ο λόγος για ορισμένους υπουργούς που πλέον δεν απογοητεύουν αλλά εξοργίζουν.

Πρώτος και με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αν και προέρχεται από τις Ενοπλες Δυνάμεις γρήγορα έμαθε τα πολιτικά τερτίπια αλλά όχι τόσο καλά για να μας ξεγελά. Και το θράσος του πλέον δεν κρύβεται.

Ετσι, αφού η Αθήνα είναι ένα μπάχαλο και σφυρίζουν η παρανομία και οι μπαχαλάκηδες αδιάφορα, ο κ. Τόσκας βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες. Και καλά κάνει. Ετσι κι αλλιώς το ψάρι από πού βρωμάει; Από την κεφαλή. Ο Πρωθυπουργός δεν είναι καλύτερος.

Και πάμε στους άλλους. Αξιος επιστήμονας παρέδωσε το πνεύμα του στην ιδεολογία, θα έλεγα για τον Υπουργό Παιδείας. Αμ δε! Στα κελεύσματα των ΣΥΡΙΖΑίων συμβούλων του έχει παραδοθεί χωρίς αντίσταση στις ανοησίες τους. Ετσι θέλουν να μας πείσουν αφού όλα καλά με την τρλίτη αξιολόγηση ότι ήρθε η ώρα για κοινωνική πολιτική. Και τι κάνουν;

Επαναφέρουν την κατάσταση στα Πανεπιστήμια δεκαετίες πίσω, επιβάλλουν κλήρωση στα Δημοτικά για τον σημαιοφόρο και τέτοιες ανοησίες. Και μιλάνε στα τηλεπαράθυρα οι «μαϊντανοί» τους για αριστερή πολιτική; Σοβαρά; Μας περνούν για ιθαγενείς;

Αριστερή πολιτική θα ήταν π.χ. η κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων και αντί αυτών εορτασμοί στα σχολεία.

Αριστερή πολιτική θα ήταν να μπορεί να μιλάει ελεύθερα στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων ακόμη και ο ακροδεξιός χωρίς το φόβο να του επιτεθούν Ρουβίκωνες κάθε είδους. Αυτό σημαίνει άσυλο.

Αριστερή πολιτική δεν είναι να απαλλάσσεις τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας από τα μοναστήρια του Αγίου Ορους και να αφήνεις με εκατομμύρια φόρους χρεωμένο το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο μάλιστα εκπληροί υποχρεώσεις του κράτους.

Αριστερή πολιτική δεν είναι όταν υπόσχεσαι ένα χρόνο μετά το Σύμφωνο Συμβίωσης ότι θα επιτρέψεις και γάμους του ίδιου φύλου; Τι σε εμπόδισε ένα χρόνο πριν;

Αριστερή πολιτική δεν είναι να φορτώνεις τον μικρομεσαίο επιχειρηματία με φόρους, φόρους, φόρους.

Και κυρίως την αριστερή πολιτική δεν την επιβάλλεις με υπερσυντηρητικό συνέταιρο στην κυβέρνηση.

Για να μην μακρηγορούμε αριστερή πολιτική δεν είναι αυτή. Αυτή είναι πολιτική για τα πανηγύρια στη λογική του όσο αντέξουμε παλικάρια στην εξουσία πριν μας πετάξει ο λαός στον κάλαθο της ιστορίας. Γιατί αυτή θα είναι η κατάληξή τους με τα λαϊκίστικά τους.

Οταν συμβιώνουν ακροαριστεροί με ακροδεξιούς για να μην λέμε και ονόματα χάνονται και οι μετριοπαθείς και οι λογικοί. Κυκλοφορούν οι ακυκλοφόρητοι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *