Δεν υπάρχει γιατρειά

Πηγή: WMO.

Σχεδόν με 40άρι Κελσίου (104 Φαρενάιτ) «χτύπησε» την Αθήνα ο καιρός την Κυριακή και στο κέντρο δεν υπήρχε ψυχή. Ολος ο κόσμος, μαζί με τους τουρίστες κατέβηκαν στα παράλια εκεί που αναστενάζει η Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Ο καιρός όμως μάς λέει ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε… βροχές.

Κάτι ανάλογο γίνεται και σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη Νέα Υόρκη πριν περίπου 10 μέρες από τις βροχές και τις καταιγίδες στο 100άρι. Και σε όλα αυτά βγαίνουν οι επιστήμονες και τονίζουν ότι η θερμοκρασία στη Γη θα ανέβει, ενώ άλλοι, γνωρίζοντες τα πράγματα, αναφέρουν ότι θα συνεχιστούν αυτά τα… περίεργα φαινόμενα με πολλή ζέστη και απότομη αλλαγή με βροχές και καταιγίδες.

Παράλληλα χιόνια λιώνουν, παγόβουνα λιώνουν και με τον πληθυσμό της γης να αυξάνεται ραγδαία είναι θέμα χρόνου αφενός να περιοριστούν οι πόροι της γης και κυρίως το πετρέλαιο και αφετέρου να έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Και όπως γίνεται πάντα, ο περιορισμός των πόρων θα φέρει… κόντρες – πολέμους.

Κι ενώ ο άνθρωπος τα γνωρίζει όλα αυτά συνεχίσει και… αυτοκαταστρέφεται, κοιτώντας μόνο τον εαυτό του και όχι το σύνολο. Μόνο το δέντρο και όχι το δάσος… Και αυτό δεν έχει γιατρειά, γιατί στο μυαλό του ανθρώπου που ελέγχει τα πράγματα είναι «να κερδίσω εγώ τώρα και οι επόμενοι ας βρουν τη λύση».

Ετσι φτάσαμε στο σήμερα που ο πληθυσμός μας είναι στα 7 δισ. και αυξάνεται. Και όπως πάμε θα βγουν αληθινοί όσοι πιστεύουν ότι το πετρέλαιο θα τελειώσει μέχρι το 2050, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για έναν μεγάλο πόλεμο με σκοπό να μειωθεί δραστικά ο πληθυσμός της Γης, να περιοριστεί η καταστροφή των πόρων της Γης και φυσικά (εδώ είναι το… ζουμί) να ανακατανεμηθεί ο πλούτος…

Β.Μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available