Δεύτερο ασημένιο μετάλλιο για τον Βαζαίο

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική ο Ανδρέας Βαζαίος (δεξιά) κατέκτησε τη 2η θέση και στα 200μ. πεταλούδας (Jens Dresling/Ritzau Foto via AP).

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική ο Ανδρέας Βαζαίος κατέκτησε ένα ακόμα, αυτή τη φορά στα 200μ. πεταλούδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη. Ο πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης με χρόνο 1:51.23 κατέρριψε το ρεκόρ που είχε κάνει στα ημιτελικά (1:52.80) και με τη 2η θέση θα επιστρέψει στην Αθήνα με δύο ασημένια μετάλλια.

Συνολικά, ο Βαζαίος «κατέβασε» τρία δευτερόλεπτα το παλιό πανελλήνιο ρεκόρ του Γιάννη Δρυμωνάκου (1:54.28), που «άντεχε» από το 2007, και αυτό είναι ένα στοιχείο που καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του.

Ενα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Βαζαίος έβγαλε εκτός μεταλλίων τον μεγάλο Ούγγρος Λάζλο Τσεχ (κάτοχος του τίτλου) που έμεινε πέμπτος, αλλά και τον «ασημένιο» του 2015 στην Νετάνια Δανό Βίκτορ Μπρόμερ. Ο Βαζαίος έχασε μόνο από τον Ρώσο Αλεξάντρ Χαρλάνοφ, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο με 1:50.54, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ούγγρος Τάμας Κεντερέσι με 1:52.25.
Ο Γιάννης Δρυμωνάκος ήταν μέχρι σήμερα ο μόνος Ελληνας κολυμβητής που είχε πάρει δύο μετάλλια (χάλκινα) στο ίδιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, το 2007 στο Ντέμπρετσεν.

• Επιτυχία και από τον Απόστολο Χρήστου που ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ (το πέμπτο σε ισάριθμες κούρσες στη διοργάνωση).
Ο Ελληνας πρωταθλητής σημείωσε χρόνο 23.74 στα ημιτελικά των 50μ. ύπτιο, βελτίωσε το 23.88 που είχε κάνει στον πρωινό προκριματικό, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, καθώς κατετάγη 10ος.
Η οκτάδα «έκλεισε» δέκα εκατοστά του δευτερολέπτου πιο κάτω (23.64 έκανε ο Γερμανός Κρίστιαν Ντίνερ), ενώ ταχύτερος όλων ήταν ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ με 23.14.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *