Διεθνές Συνέδριο για Ψηφιακά Μέσα και Ορθόδοξη Ποιμαντική

ΒΟΣΤΩΝΗ. «Η Ψηφιακή Οικουμένη ως χώρος επανέκφρασης της Πεντηκοστής και του ‘ζώντος λόγου’ του Αποστόλου Παύλου» θα είναι το θέμα του δεύτερου Διεθνούς Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής, DMOPC18 – ΥΔΩΡ ΖΩΝ, που θα συγκληθεί από τις 18 έως και 21 Ιουνίου 2018, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι των Χανίων.

Και σ’ αυτό το δεύτερο Συνέδριο αυτό, διοργανωτής θα είναι η Εκκλησιαστική Ηλεκτρονική Εκδοση «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ» με την συνεργασία διεθνών ιστοσελίδων όπως το Οrthodox Christian Network – OCN www.myocn.net και το Ancient Faith Radio www.ancientfaithradio.com από την Αμερική, το Zvornik-Tuzla www.eparhijazt.com από την Βοσνία, το Orthodoxie www.orthodoxie.com από την Γαλλία, το Orthodox heritage of Ukraine on Mount Athos www.athos-ukraine.com από την Ουκρανία, το Basilica www.basilica.ro και το Doxologia www.doxologia.ro από την Ρουμανία, το Bogoslov www.bogoslov.ru,το Pravmir www.pravmir.ru από την Ρωσία, το Mitropolija Zagrebacka www.mitropolija-zagrebacka.org από την Κροατία και άλλα.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν με επιστημονική ανακοίνωση στο 2ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Ψηφιακά Μέσα και Ορθόδοξη Ποιμαντική», να υποβάλουν την περίληψη της ανακοίνωσής τους στην Ελληνική, Αγγλική ή Ρωσική γλώσσα στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: papers@dmopc18.com.

Η περίληψη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 1.000 λέξεις και είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από λέξεις κλειδιά καθώς και βιογραφικό σημείωμα του εισηγητή. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των περιλήψεων και των βιογραφικών σημειωμάτων είναι η 28η Φεβρουαρίου 2018.

Διεθνής Ακαδημαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες περιλήψεις και θα αποφασίσει ποιές από αυτές θα παρουσιασθούν στο συνέδριο. Ο διοργανωτής θα καλύψει τα έξοδα (ταξίδι, διαμονή, φαγητό) όλων των εισηγητών που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.

Γλώσσες εργασίας του Συνεδρίου είναι η ελληνική, η αγγλική και η ρωσική. Η διάρκεια των ανακοινώσεων ορίζεται έως 15 λεπτά. Προβλέπεται συζήτηση 5 λεπτών μετά την εκφώνηση κάθε ανακοίνωσης.

Πληροφορίες για την αποδοχή των ανακοινώσεων και την συμμετοχή των επιλεχθέντων εισηγητών στο Συνέδριο θα γνωστοποιηθούν έως τις 30 Μαρτίου 2018.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που απαρτίζουν τη Διεθνή Ακαδημαϊκή Επιτροπή είναι και οι εξής:

Πρωτοπρ. Χριστόφορος Μητρόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης (πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του Συνεδρίου) – Αμερική.

Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος (Peritch), υπεύθυνος της ιστοσελίδας www.mitropolija-zagrebacka.org, Κροατία.

Γεώργιος Μαντζαρίδης, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελλάδα.

Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελλάδα.

Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Κόμαν, Καθηγητή Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, Ρουμανία.

Πρωτοπρ. Pavel Velikanov, Υφηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας και Αρχισυντάκτη της επιστημονικο-θεολογικής πύλης www.bogoslov.ru, Ρωσία.

Πρωτοπρ. Jivko Panev, Καθηγητής Ινστιτούτου Ορθόδοξης Θεολογίας Αγίου Σεργίου στο Παρίσι και υπεύθυνος της Γαλλικής ιστοσελίδας www.orthodoxie.com, Γαλλία.

Πρωτοπρ. Nicolai Dascalou, Σύμβουλος Συντονισμού στο Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ρουμανικού Πατριαρχείου, και Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Τύπου «Μπασίλικα» στο Βουκουρέστι, Ρουμανία.

Πρωτοπρ. Bassam Nassif, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ, Λίβανος
π. Νεκτάριο Μαμαλούγκο, Καθηγητή, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

π. Δημήτριο Ηarper, Διδάκτορας, Επισκέπτης ερευνητής του Πανεπιστημίου του Winchester της Αγγλίας, Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available