Η κοινότητα του Μπέιριτζ Μπρούκλιν τίμησε τον π. Γεράσιμο Μακρή (βίντεο)

Στιγμιότυπο από την Θεία Λειτουργία. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυκ" - Κώστας Μπέη

Του Δημήτρη Τσάκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός του Τιμίου Σταυρού στο Μπέιριτζ του Μπρούκλιν το πρωί της Κυριακής είχε πλημμυρίσει από ομογενείς οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατήσαντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και εξέφρασαν την αγάπη και την εκτίμηση για τον ιερατικό προϊστάμενο, αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μακρή, που συμπλήρωσε δέκα χρόνια πολύτιμης και θεοτίμητης ιερατείας.

Ο π. Γεράσιμος Μακρής, όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.», ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου της μεγαλωνύμου κοινότητας προ δέκα ετών σε μια κρίσιμη καμπή λόγω των προβλημάτων που είχαν ανακύψει με τον π. Γεώργιο Πασσιά που μετατέθηκε στην κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μανχάταν και ο οποίος λόγω του σεξουαλικού και οικονομικού σκανδάλου καθαιρέθηκε και μετατέθηκε στις τάξεις των λαϊκών.


Βίντεο/φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Ο π. Γεράσιμος κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μονοιάσει την κοινότητα και να επαναφέρει την αγάπη και τη γαλήνη, όπως αρμόζει στον αμπελώνα του Κυρίου και να την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες. Περίτρανη απόδειξη ήταν η συμμετοχή των πιστών στην εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η κατάμεστη αίθουσα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτριος Καλαμαράς κατά τη διάρκεια του γεύματος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Γέρων Δημήτριο και εστίασε την προσοχή του στην πρόοδο της κοινότητας και των σχολείων και στην αγαστή συνεργασία με τον π. Γεράσιμο Μακρή.

Σε πρώτο πλάνο ο δημοτικός σύμβουλος Βίνσεντ Τζεντίλε, ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεράσιμος Μακρής, η πολιτειακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη και ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία “Εθνικός Κήρυξ” – Κώστας Μπέη.

Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπέιριτζ του Μπρούκλιν είναι η μόνη κοινότητα που κατάφερε να διατηρήσει και να αναβαθμίσει το Ημερήσιο Σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή», καθώς επίσης και το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο.

Οι πρόσκοποι και οι δάσκαλοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τον π. Γεράσιμο Μακρή.

Στο γεύμα παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος του Μπρούκλιν Βίνσεντ Τζεντίλε και η πολιτειακή βουλευτής του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ Νικόλ Μαλλιωτάκη, οι οποίοι εξήραν την προσφορά του π. Γερασίμου Μακρή και του απένειμαν τιμητικές διακρίσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *