Δηλώσεις ομογενών στο JFK πριν την άφιξη του Ελπιδοφόρου (βίντεο)

Ομογενείς όλων των γενεών και ηλικιών υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, χαμόγελα και την ιαχή «Αξιος» τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου, όπως μαρτυρεί και το φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Μια ώρα πριν την αναμενόμενη άφιξη του νέου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να καταφθάνει στο αεροδρόμιο «Τζον Κένεντι»  για να τον υποδεχθεί. Ομογενείς από κάθε γωνιά της Νέας Υόρκης συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο τέρμιναλ 1 για να δουν από κοντά το νέο Αρχιεπίσκοπο, να τον συγχαρούν και να πάρουν την ευλογία του. Κρατώντας ανθοδέσμες και σημαιάκια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέλη από ενορίες, μαθητές από σχολεία, οικογένειες με τα παιδιά τους περίμεναν υπομονετικά την άφιξη του.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας που σήμερα υποδεχόμαστε τον Σεβασμιώτατο και όπως βλέπετε ο ενθουσιασμός περιρέει στην ατμόσφαιρα γιατί θα δεχθούμε την ευλογία του, την καθοδήγηση του και τα πολυτάλαντα χαρίσματα του τα οποία έχουμε ανάγκη και εμείς οι κληρικοί αλλά και ο λαός και ο κόσμος της Αρχιεπισκοπής μας. Είναι μια αξέχαστη και ιστορική μέρα» δήλωσε στον «Ε.Κ» ο ιερατικός προϊστάμενος Πρωτοπρεσβύτερος τελετάρχης της ενθρόνισης, Νικηφόρος Φακίνος.

Άφιξη Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο JFK

Posted by Εθνικός Κήρυξ / The National Herald on Wednesday, June 19, 2019

Η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Τιμίου Σταυρού Έφη Καρακλέκα  μιλώντας στον «Ε.Κ» εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τον ερχομό του νέου Αρχιεπισκόπου. «Είμαστε πολύ συγκινημένοι, πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτόν, έχουμε ακούσει τα καλύτερα λόγια και θα είμαστε πάντα δίπλα του. Ο ιερέας μας είναι ο πάτερ Διονύσης Αναγνωτόπουλος και μας έχει πει τα καλύτερα λόγια για τον Αρχιεπίσκοπο μας και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι για τον ερχομό του. Ξέρουμε ότι θα μας βοηθήσει και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα του. Η κ. Μαρία Μαυρίκος από τον Τίμιο Σταυρό στο Γουάτιστον ήρθε και αυτή μαζί με άλλα μέλη της ενορίας για να υποδεχθούν το νέο Αρχιεπίσκοπο. «Είμαι πολύ συγκινημένη. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να τον αγαπήσουμε και να μας αγαπήσει» θα πει.

Από το ελληνικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ ήρθε η Στεφανία Μαργαρώνη με τα παιδιά της. «Ήρθαμε να πάρουμε την ευλογία και να του δείξουμε την υποστήριξη μας και την αγάπη μας και ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουμε μαζί του. Τα παιδιά ήρθαν και αυτά για την ευλογία του».

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο κόσμος άρχιζε να συγκεντρώνεται στην είσοδο των αφίξεων από όπου θα εξερχόταν ο νέος Αρχιεπίσκοπος. Δύο κοπέλες περιμένουν κάποιο δικό τους και βλέποντας δημοσιογράφους και κάμερες με ρωτάνε εντυπωσιασμένες τι συμβαίνει. Τους εξηγώ και η μία αναρωτιέται: «Και είναι τόσο σημαντικό αυτό και έχει τόσο κόσμο μαζεμένο»;

Μόλις ο νέος Αρχιεπίσκοπος κατέφθασε στις αφίξεις ο κόσμος δεν σταματούσε να χειροκροτάει, να βγάζει φωτογραφίες και να φωνάζει «άξιος, άξιος». Ο Αρχιεπίσκοπος ανταποκρίθηκε με ένα θερμό χαμόγελο. Χαιρέτησε τους Μητροπολίτες και τον παλιό συμφοιτητή του στη Βόννη και σημερινό πρόξενο στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνο Κούτρα και κατευθύνθηκε προς τον κόσμο εισπράτοντας την αγάπη του. Αγκάλιασε τα μικρά παιδιά και τους έδωσε την ευλογία του. Απευθυνόμενος στα μέλη της ενορίας Τιμίου Σταυρού όταν τον χαιρέτησαν, τους είπε χαμογελώντας: «Καλωσήρθατε από τον Τίμιο Σταυρό. Θα έρθω να σας επισκεφθώ και να σας τιμήσω».

Στη συνέχεια στο πόντιουμ που είχε στηθεί στο αεροδρόμιο, τον υποδέχθηκαν οι πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου κ.κ. Κούτρας και Φαίδωνος. Αμέσως μετά ο νέος Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: «Είστε οι Ελπιδοφόροι μου, οι φορείς της ελπίδας ότι η Αρχιεπισκοπή μας θα προοδεύσει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available