Δημήτρης: Ετοιμος να αναλάβω

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Για συνάντηση παρωδία με ανθρώπους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού μίλησε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ εξαπέλυψε «επίθεση» στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Δημήτρη Μπαλτάκο, κατηγορόντας τον για απροθυμία να μοιραστεί τα οικονομικά στοιχεία αλλά και για έλλειψη ενημέρωσης σε ότι έχει να κάνει με το γήπεδο στου Γουδή.

Οπως ανέφερε, «θέλουμε μια απάντηση σαφή. Ας μας πουν ότι έκαναν λάθος και τους αρέσουν οι θέσεις και ας παραμείνουν. Αλλιώς ας παραιτηθούν. Εγώ έχω διάθεση να ξανακάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Είμαι έτοιμος να αναλάβω τον Παναθηναϊκό με ό,τι υποχρεώσεις έχει. Τις αναλαμβάνω όλες. Με ό,τι υποχρεώσεις έχει».

Η «απάντηση» του κ. Μπαλτάκου ήρθε λίγο αργότερα δίνοντας στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στον κ. Γιαννακόπουλο κάνοντας λόγο για «προσχηματικά εμπόδια» και για οφειλές που αγγίζουν τα 300.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται στην επιστολή, η ΚΑΕ δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ στη «μάνα του λόχου».

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για:
τη συνάντηση με τον Ερασιτέχνη: «Μια συνάντηση-παρωδία ήταν. Από τις 5/4 έχουμε ζητήσει να γίνει συνάντηση, για λόγους που οι ίδιοι μόνο γνωρίζουν καταφέραμε να κάνουμε σήμερα τη συνάντηση, αλλά με ανθρώπους που είναι σε πιο χαμηλά στρώματα. Από όλα όσα ζητήσαμε πήραμε μόνο τις υποχρεώσεις της φετινής χρονιάς και το καταστατικό. Τα πιο σημαντικά πράγματα δεν είναι διατεθειμένοι να μας τα δώσουν. Ενημερώθηκα ότι κι εγώ που προσπαθώ να βάλω χρήματα θα ενημερωθώ μαζί με τα εκατομμύρια των Ελλήνων. Δεν είχαν διάθεση να δώσουν οικονομικά στοιχεία, ούτε να μιλήσουν για την έκθεση της Ντελόιτ. Μου λένε άνθρωποι μέσα από τον Ερασιτέχνη πως παρά τα όσα λένε το χρέος έχει μεγαλώσει. Ούτε για το γήπεδο έχω ενημέρωση».

τη στάση της διοίκησης του Ερασιτέχνη: «Μου έστειλε πριν λίγο ο υιός Μπαλτάκος μια επιστολή. Στην επιστολή υπάρχουν πολλές ασάφειες, αλλά και ψέματα για τις σχέσεις της ΚΑΕ με τον Ερασιτέχνη. Iσως οι δικηγόροι τους έχουν άγνοια, ίσως προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουμε. Από μας δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που τρέχουν τον Ερασιτέχνη αυτή τη στιγμή. Βλέπω ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση σε αυτό που είχε πει ο κ. Μπαλτάκος, ότι δηλαδή θα παραδώσει την προεδρία του Ερασιτέχνη. Παρακαλούμε να μας δώσουν μια σαφή απάντηση. Θα κρατήσετε τον Ερασιτέχνη ή θέλετε να μπουν χρήματα για να απογειωθεί; Εγώ θέλω να κάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Ας μας πουν διαφορετικά ότι ‘μας αρέσουν αυτοί οι τίτλοι και αυτές οι θέσεις’. Να σταματήσουν όμως αυτά τα παιχνιδάκια. Ας παραιτηθούν εδώ και τώρα, το συντομότερο δυνατό, και αναλαμβάνω εγώ τον Παναθηναϊκό με όσες υποχρεώσεις έχει. Φαίνεται ξεκάθαρα από την επιστολή ότι δεν υπάρχει διάθεση αποχώρησης της τωρινής διοίκησης από τον Ερασιτέχνη. Δηλώνω πως είμαι έτοιμος να αναλάβω όλες τις υποχρεώσεις. Εφόσον έχουν διάθεση να σηκωθούν να φύγουν για να αναλάβει μια νέα διοίκηση».

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρη Μπαλτάκο (φωτογραφία: Ευρωκίνηση).

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ΑΟ: «…Κύριε Γιαννακόπουλε,
Κατόπιν της συνάντησης μελών του Δ.Σ. του Σωματείου με την Ομάδα Εργασίας σας, είμαστε σε θέση να σας επιβεβαιώσουμε πως κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς στην προσπάθεια μας να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα σας εντός του χρονικού ορίου που έχετε θέσει (30η Απριλίου 2017). Καθώς η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε πως παραδώσαμε:

1. Τον αγωνιστικό απολογισμό τμημάτων και ομάδων και τις υποχρεώσεις-δεσμεύσεις έως το τέλος την τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, 2. το τελευταίο επικαιροποιημένο καταστατικό του Συλλόγου, και 3. συμβάσεις με ιδιώτες για την εκμετάλλευση τμημάτων ή ακαδημιών όπως και τις αντίστοιχες εσόδων. Σχετικά με τον προϋπολογισμό της περιόδου 2016-2017 οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:
Σύμφωνα με τον ν. 2527/99, η ΠΑΕ και η Κ.Α.Ε. οφείλουν να δίνουν στον Α.Ο το 10% των καθαρών εισπράξεων τους από εισιτήρια. Η παρούσα διοίκηση της Π.Α.Ε., καθώς και της Κ.Α.Ε., υπό την ηγεσία του κ. Παύλου και κ. Θανάση Γιαννακόπουλου, αλλά και την δική σας τα προηγούμενα χρόνια, κατέβαλλαν το ποσό αυτό είτε σε μηνιαία βάση είτε μετά από κάθε αγώνα, γεγονός το οποίο κάθε χρόνο λαμβάνεται υπόψιν για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Σωματείου. Ομως, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει καταβληθεί από πλευράς Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός προς τον Α.Ο. μηδενικό ποσό.

Ο προϋπολογισμός της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο οποίος προγραμματίστηκε βασισμένος στην παραδοχή ότι θα υπήρχαν μηνιαία έσοδα από πλευράς Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός της τάξης των 20.000 – 25.000 Ευρώ, έχει προ πολλού βγει εκτός στόχου. Το αποτέλεσμα έχει ταλαιπωρήσει αγωνιστικά τον Σύλλογο, αλλά και τις δεκάδες οικογένειες οι οποίες πιέζονται ασφυκτικά από την έλλειψη χρηματοδότησης. Ο Σύλλογος συντηρείται στην ζωή χάριν στην συνεπή χρηματοδότηση από την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και των χορηγών μας.
Καθώς η αγωνιστική χρονιά βαίνει στην λήξη της, για να σας παράσχουμε τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2016-2017 με σοβαρότητα, αλλά και για την ενημέρωση, όποκοφείλουμε βάσει νόμου, της απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Α.Ο., απαιτείται να έχουμε συγκεκριμένη εικόνα για τα οφειλόμενα από την Κ.Α.Ε. τα οποία, δεδομένης της ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς, τα υπολογίζουμε τουλάχιστον στις 300.000 Ευρώ ως προς το νόμιμο προβλεπόμενο μερίδιο του Α.Ο….».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *