Δημήτρης: Πρώτα το «Athens Alive» και μετά ΠΑΕ

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος συναντήθηκε με τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και συμφώνησαν για το νέο γήπεδο της ομάδας στον Βοτανικό.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μιλώντας σε μέσο του Ισραήλ υπογράμμισε πως θα σκεφτεί σοβαρά την εμπλοκή του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αν προχωρήσει το «Athens Alive». Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Sports5» και τον Ρόι Κοέν και… ανακρίθηκε για την τωρινή του σχέση με την Euroleague και τον Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά και όσα έγιναν πέρυσι σε επίπεδο διαιτησίας. Παράλληλα, ρωτήθηκε για τα σενάρια που τον συνδέουν με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού πρόκειται για ένα θέμα που έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις και ξεκαθάρισε πως αν προχωρήσει το «Athens Alive», τότε σίγουρα θα σκεφτεί το ενδεχόμενο ενασχόλησής του και με το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα είπε: «Είμαι μεγάλος φίλος του μπάσκετ. Πριν από λίγους μήνες ανέλαβα τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, στον οποίον υπάρχουν 22 τμήματα. Δεν θεωρώ πως το μοντέλο με έναν επιχειρηματία που επενδύει παντού είναι πλέον εφικτό, με αυτά τα μεγάλα μπάτζετ. Νομίζω πως για μια ομάδα, ειδικά σαν τον Παναθηναϊκό, που έχει πολύ κόσμο, όλα πρέπει να είναι κάτω από την ίδια στέγη. Είμαστε στην μέση της διαδικασίας ενός πρότζεκτ, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, για κάνουμε το ΟΑΚΑ ένα μεγάλο συγκρότημα για όλο τον Παναθηναϊκό. Αν προχωρήσει, τότε ναι, σίγουρα θα σκεφτώ να μπω στην ποδοσφαιρική ομάδα. Ομως, όχι προς το παρόν».

Αναλυτικά:
Για τη συμμετοχή της Μακάμπι στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Ηταν η πρώτη φορά που η Μακάμπι πήρε μέρος σε ένα τουρνουά. Εχουμε εξαιρετική σχέση με τον Σιμόν Μιζράχι και τον Αβι. Γνωριζόμαστε για χρόνια. Η Μακάμπι και ο Παναθηναϊκός είναι κοντά. Τους ευχαριστώ που αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Για 40’ είμαστε αντίπαλοι, αλλά κατά τα άλλα είμαστε φίλοι».

Για τη διαιτησία στην περσινή Euroleague: «Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο του Παναθηναϊκού. Υπήρξαν κι άλλες ομάδες, που είχαν προβλήματα και δεν ήταν χαρούμενες με το επίπεδο στη διαιτησία. Ολα αυτά είναι στο παρελθόν. Ανυπομονούμε για την νέα σεζόν, χωρίς τα προβλήματα, που υπήρξαν πέρυσι».
Για την προοπτική της FIBA: «Σέβομαι την FIBA, αλλά θεώρησα πως αυτή τη στιγμή δεν είχε να προσφέρει το κατάλληλο πακέτο σε μια ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού. Ισως να μπορεί να το κάνει στο μέλλον».

Για την «κλειστή» λίγκα, που έχει δημιουργήσει η Euroleague: «Υπάρχουν θετικά και αρνητικά σε κάθε μέθοδο. Το θετικό με τα μεγάλα συμβόλαια είναι ότι μπορεί να υπάρξει σταθερότητα. Ισως δεν είναι δίκαιο για μια ομάδα, που θα πάρει το πρωτάθλημα στη χώρα της, αλλά δεν μπορεί να μπει στην Euroleague. Κατά την άποψή μου χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό. Μια κλειστή λίγκα, με επιλογές εισόδου για τους εθνικούς πρωταθλητές».

Για την προσωπική του σχέση με τον Τζόρντι Μπερτομέου: «Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Συναντηθήκαμε και ήμασταν ευγενικοί ο ένας με τον άλλον. Τον προσκαλέσαμε στο τουρνουά ‘Παύλος Γιαννακόπουλος’ και είμαι χαρούμενος, που τον είδα εκεί. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο. Ισως έχουμε τις διαφορές μας σε επίπεδο δόμησης της λίγκας, αλλά αυτό συμβαίνει παντού, σε κάθε λίγκα. Θα συζητήσουμε για να βρούμε την καλύτερη λύση».

Για τη φετινή σεζόν στο μπάσκετ: «Ο Παναθηναϊκός πάντα κοιτάζει για την κορυφή, όπως και η Μακάμπι και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Από αυτά που έμαθα από την ομάδα, το φετινό ρόστερ είναι πιο προπονήσιμο και θέλουμε να πάρουμε την Euroleague».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available