Διαδήλωση για τη Βενεζουέλα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία

Mε συνθήματα και πανό υπέρ του Μαδούρο διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία (ΑP Photo/Petros Karadjias).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Εκδήλωση καταδίκης της «προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα» διοργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ, έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία.

«Καταδικάζουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για τον έλεγχο του φυσικού πλούτου της χώρας, όπως το πετρέλαιο και άλλων πολύτιμων φυσικών πόρων» είπε σε ομιλία του ο ΓΓ του Συμβουλίου Φανής Χριστοδούλου, καλώντας την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μη συνταχθεί στη γραμμή των ΗΠΑ και των κρατών της ΕΕ που αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό, ως αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο και να στηρίξει τη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας του Νικολά Μαδούρο.

«Ως κυπριακός λαός που βιώσαμε τις ανεπανόρθωτες συνέπειες του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974 θα πρέπει να αντιταχθούμε στο επιχειρούμενο σχέδιο πραξικοπήματος και παρέμβασης στα εσωτερικά της Βενεζουέλας. Να σταθούμε δίπλα στη Βενεζουέλα και σε εκείνες τις δυνάμεις εντός της χώρας που αγωνίζονται για αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας. Να στείλουμε το ηχηρό μήνυμα στα αδίστακτα ιμπεριαλιστικά γεράκια «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα», τόνισε ο ΓΓ του Συμβουλίου προς τους δεκάδες παρεβρισκομένους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available