Διαδήλωση ομογενών στην Ουάσιγκτον για τους πρόσφυγες

Τα μέλη της ανθρωπιστικής δράσης Πορτοκαλί Σωσίβια διαδηλώνουν μπροστά από το Εθνικό Μνημείο. Στην πρώτη σειρά στο κέντρο διακρίνεται η ομογενής Γεωργία Λαλέ. / Φωτογραφία: Jonny Gomez

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ανθρωπιστική δράση OrangeVest (Πορτοκαλί Σωσίβια), που ίδρυσε η ομογενής Γεωργία Λαλέ, την Κυριακή διοργάνωσε στην Ουάσιγκτον ειρηνική διαδήλωση υποστήριξης των προσφύγων που κατακλύζουν την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» συνομίλησε με την ομογενή ακτιβίστρια, η οποία εξέφρασε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για το θέμα των προσφύγων στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον Κόσμο, που έχει πάρει πλέον δραματικές διαστάσεις με την κατάσταση να χειροτερεύει κάθε μέρα ,ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει καμία λύση στο άμεσο μέλλον.

Τα μέλη, φορώντας το χαρακτηριστικό πορτοκαλί σωσίβιο, διασχίζουν το Εθνικό Πάρκο. / Φωτογραφία: Jonny Gomez
Τα μέλη, φορώντας το χαρακτηριστικό πορτοκαλί σωσίβιο, διασχίζουν το Εθνικό Πάρκο. / Φωτογραφία: Jonny Gomez

«Στη διαδήλωση της Κυριακής συμμετείχαν Ελληνες και Αμερικανοί εθελοντές που έχουν δουλέψει με πρόσφυγες στην Ελλάδα. Μαζί μας είχαμε και μία έφηβο, 11 χρόνων, που θέλησε να συμμετάσχει για να εκφράσει την συμπαράστασή της στους πρόσφυγες και την υποστήριξη που τους έχει δείξει όλος ο ελληνικός λαός.

Ξεκινήσαμε την πορεία μας στις 10 το πρωί στο θέατρο «Σίλβαν» και μετά διασχίσαμε όλο το Εθνικό Πάρκο και τα μνημεία», τόνισε η νεαρή ομογενής.

Σε ερώτηση του «Ε.Κ.» ποιος ήταν ο σκοπός της διαδήλωσης αυτής, απάντησε ότι είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε όσο και όπως μπορούμε τους πρόσφυγες που το μόνο που επιθυμούν και αναζητούν είναι να ζήσουν μία ειρηνική ζωή.

«Περίπου 65 εκατομμύρια άνθρωποι έγιναν πρόσφυγες το 2016 σε μία προσπάθεια να ξεφύγουν τον πόλεμο, την τρομοκρατία και τις εκτελέσεις και να βρουν ένα ασφαλές μέρος για τα μεγαλώσουν την οικογένεια τους, ένα ασφαλές σχολείο για να μάθουν γράμματα τα παιδιά τους, έναν ασφαλές δρόμο για να μπορούν να περπατήσουν.
Η δική μας ευθύνη είναι να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους.

Στα κέντρα φιλοξενίας στην Ευρώπη χιλιάδες πρόσφυγες ζουν κάτω απάνθρωπες συνθήκες, τα παιδιά κοιμούνται στο δρόμο, περιμένοντας μεταξύ των συνόρων για ένα καλύτερο αύριο.
Τώρα είναι που πρέπει όλοι εμείς να υψώσουμε τη φωνή μας.

Είμαστε η μόνη ελπίδα των προσφύγων. Προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη κάνουμε φίλους και όχι εχθρούς.
Πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Είμαστε η τελευταία τους ελπίδα.

Η φωνή μας είναι η φωνή των προσφύγων. Είμαστε τυχεροί που ζούμε στις ΗΠΑ, μία χώρα που μας δίνει την ελευθερία του λόγου και δεν πρέπει να ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε τα δικαίωματά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η ομογενής ακτιβίστρια αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις σπουδές της και την ειδικότητα στις τέχνες ώστε να ενημερώσει τον κόσμο για το δράμα που διαδραματίζεται στο Αιγαίο και για σύμβολο της εκστρατείας της επέλεξε το σωσίβιο για να εκπροσωπήσει την ελπίδα για ζωή. Το φόρεσε και στην αρχή μόνη της άρχισε να περπατάει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στα τρένα, στα μουσεία, στην Τάιμς Σκουέρ στο Σέντραλ Παρκ. Με το πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότεροι εθελοντές, ομογενείς και μη, συμμετέχουν στις ειρηνικές διαδηλώσεις με τελευταία αυτή στην Ουάσιγκτον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *