Διανομή φαρμάκων από Μητροπολίτη Μπραζαβίλ Παντελεήμονα

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων στο Γενικό Νοσοκομείο «LOANDJILI» όπου παρέδωσε ποσότητα φαρμάκων. Συνομιλεί με τον διευθυντή του Νοσοκομείου. Φωτογραφία Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ. ΚΟΝΓΚΟ. Ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων (Αράθυμος), συνοδευόμενος από τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο, Πρωτοπρεσβύτερο Μάξιμο Oumba, επισκέφθηκε το περιφερειακό στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλεως Pointe-Noire όπου προσέφερε ποσότητα φαρμάκων.

Τα φάρμακα αυτά, τα οποία έγιναν αποδεκτά με ευγνωμοσύνη από τον συνταγματάρχη-διευθυντή του νοσοκομείου, ετέθησαν ευγενώς στη διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Χρήστο Κυλικά, φαρμακοβιομήχανο, άμισθο πρόξενο της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ στην Ελλάδα.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο «Loandjili» όπου παρέδωσε ποσότητα φαρμάκων για τις ανάγκες των νοσηλευομένων σε αυτό απόρων πολιτών. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου απεδέχθη ενθουσιωδώς την προσφορά τονίζοντας ότι η τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία διακρίνεται για την έμπρακτη αγάπη και γενναιοδωρία της προς κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο αδιακρίτως.

Τέλος, ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Louise Michel», στο οποίο προσέφερε φάρμακα, αναπηρικές πολυθρόνες και άλλο ιατρικό υλικό. Κατά την παραλαβή της δωρεάς ο Αρχίατρος του νοσηλευτικού ιδρύματος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή η φιλάνθρωπη πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως φανερώνει τη δύναμη της πίστεως και της αγάπης των Ορθοδόξων συμπολιτών μας, την οποία η τοπική κοινωνία εισπράττει ως ένα έμπρακτο και ελπιδοφόρο μήνυμα αλληλεγγύης και αδελφοσύνης εν μέσω δριμείας οικονομικής και πνευματικής κρίσεως».

Σημειώνεται ότι τις διαδοχικές επισκέψεις του Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας του Κονγκό-Μπραζαβίλ κάλυψε η κρατική τηλεόραση «Tele Congo».

Ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Louise Michel», στο οποίο προσέφερε φάρμακα, αναπηρικές πολυθρόνες και άλλο ιατρικό υλικό. Διακρίνεται με τον Αρχίατρο.
Φωτογραφία Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

Τονίζεται ότι η Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν είναι νεόφυτη. Η Ορθοδοξία στο Κονγκό-Μπραζαβίλ απαριθμεί μόλις 33 χρόνια ζωής. Η Μητρόπολη ιδρύθηκε από το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το 2012 και ο Μητροπολίτης Παντελεήμων είναι από το 2013 ο πρώτος Ποιμενάρχης της. Γεννήθηκε στην Τήνο το έτος 1974. Τυγχάνει πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα. Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 2000 και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης το έτος 2001 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σύρου κυρό Δωρόθεο A’, ενώ διακόνησε ως Ιεροκήρυκας και Διευθυντής Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, πλησίον του Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Στις 21 Νοεμβρίου 2012, εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας πρώτος Επίσκοπος της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, χειροτονηθείς εις Αρχιερέα την 2α Δεκεμβρίου 2012 από τον Πατριάρχη κ. Θεοδώρου Β’ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, όπου διακόνησε ως Προϊστάμενος κατά τα έτη 2006-2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available