Συνέδριο στη Νέα Υόρκη για προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα (βίντεο)

Από αριστερά, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Κουσκούσης, Ζήσης Μπουκουβάλας, Γεώργιος Πατούλης, Πέτρος Γαλάτουλας, Βασίλης Αποστολόπουλος, Ιωάννης Δατσέρης και Βασίλειος Γκουρνέλος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας το Σάββατο και Κυριακή διοργάνωσαν στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια το διήμερο συνέδριο, με θέμα «Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ευοίωνες προοπτικές του».

Το συνέδριο ήταν άρτια οργανωμένο και κέντρισε το ενδιαφέρον των ομογενών, διότι οι ομιλητές παρουσίασαν τα επιτεύγματά τους και τις δυνατότητες που παρέχουν σε ασθενείς από άλλες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, να συνδυάσουν τις διακοπές τους με τις υπηρεσίες υγείας, είτε να ευεργετηθούν από τεχνικές και μεθόδους που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και οι οποίες δεν εφαρμόζονται στις ΗΠΑ, διότι δεν έχουν πάρει την πιστοποίηση της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Στο συνέδριο παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας, καθώς διαθέτει υψηλό επίπεδο επιστημονικού προσωπικού και σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της τεράστιας αμερικανικής αγοράς με τη συμβολή των 6.000 Ελλήνων γιατρών που βρίσκονται σε Νοσοκομεία και Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο Διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Δρ. Γιώργος Λιακέας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πίτερ Μέτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιος Πατούλης.

Από αριστερά, Ιωάννα και Δημήτρης Φιλιππίδης , Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος, Βασίλης Αποστολόπουλος, Τζοάννα Μάθιους, Γιώργος Πατούλης, Πέτρος Γαλάτουλας και Σταύρος Ζιώγκας. Αριστερά ο Δρ. Ιωάννης Δατσέρης, ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος και η Τζοάννα Μάθιους με τον γιο της. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Από αριστερά, Ιωάννα και Δημήτρης Φιλιππίδης , Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος, Βασίλης Αποστολόπουλος, Τζοάννα Μάθιους, Γιώργος Πατούλης, Πέτρος Γαλάτουλας και Σταύρος Ζιώγκας. Αριστερά ο Δρ. Ιωάννης Δατσέρης, ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος και η Τζοάννα Μάθιους με τον γιο της. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ιατρικού τουρισμού για την Οικονομία της χώρας, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και στα συνέδρια που θα διοργανώσουν σε όλο τον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών Βασίλης Αποστολόπουλος διηγήθηκε με συγκίνηση στην ιστορία του παππού του που σε ηλικία 14 ετών ήρθε μετανάστης στην Αμερική και εστίασε την προσοχή του στα ιατρικά κέντρα και στην κάρτα υγείας στην Πατρίδα.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος, διευθυντής της Κλινικής «Γένεσις» Αθηνών μίλησε για την εξωσωματική γονιμοποίηση και την αποκάλεσε αιχμή του δόρατος για τον ιατρικό τουρισμό.

Το ζεύγος Παρασκευή και Θωμά Λητσογιάννη με τα δίδυμα παιδιά τους Σωτήριο και Ανδρέα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Το ζεύγος Παρασκευή και Θωμά Λητσογιάννη με τα δίδυμα παιδιά τους Σωτήριο και Ανδρέα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Αμέσως μετά ακολούθησαν μαρτυρίες ομογενών για τη βοήθεια που τους έδωσε ο Δρ. Πάντος να αποκτήσουν παιδιά ξεκινώντας από την Μαίρη Κούστα από την Αυστραλία, την Τζοάννα Μάθιους από τη Βοστώνη, την Παρασκευή και Θωμά Λητσογιάννη, από το Σικάγο και Δημήτρη και Ιωάννα Φιλιππίδη από τη Νέα Υόρκη οι οποίοι είχαν μαζί τους και τα δίδυμα.

Ο πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας αναφέρθηκε στην εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής & Αντιγήρανσης «Αναγέννηση» και στις υπηρεσίες που παρέχει στα ιατρεία της στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Μύκονο.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης έκανε γνωστά τα οφέλη της Ρομποτικής χειρουργικής που εφαρμόζεται στον Ιατρικό Ομιλο Αθηνών, ενώ ο Δρ. Ιωάννης Δατσέρης αναφέρθηκε στα οφέλη της Οφθαλμολογίας και τις προηγμένες τεχνικές που εφαρμόζουν στην γενέτειρα.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας τίμησε τον Δρα Γεώργιο Πατούλη και τον Βασίλη Αποστολόπουλο.

Από αριστερά οι Πέτρος Γαλάτουλας, Δρ. Γεώργιος Πατούλης και Βασίλειος Γκουρνέλος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Από αριστερά οι Πέτρος Γαλάτουλας, Δρ. Γεώργιος Πατούλης και Βασίλειος Γκουρνέλος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο Δρ. Γεώργιος Πατούλης μιλώντας στον «Ε.Κ.» τόνισε: «Ηρθαμε στην καρδιά του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης με στόχο να αναδείξουμε μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της προόδου, της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Η εκδήλωση ήταν από τις πιο σημαντικές διότι επιφανείς Ελληνες επιστήμονες, αλλά και εκείνοι που γνωρίζουν από τον ιατρικό τουρισμό, έδειξαν τον δρόμο της ανάπτυξης.

Ξεκινήσαμε από την Αστόρια της Νέας Υόρκης λέγοντας ότι οι άριστοι γιατροί, αλλά και οι ομορφιές της χώρας είναι εκείνες οι οποίες θα δώσουν ένα κομμάτι όχι μόνο ελπίδας, αλλά και από την πίτα του ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Αστόρια αποτελεί την αρχή και μετά θα πάμε στο Μόντρεαλ, στο Σικάγο, στη Μελβούρνη και θεωρώ ότι στις 29 και 30 Μαϊου θα βρούμε την Ιθάκη του ιατρικού τουρισμού στην Ιθάκη».

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος μιλώντας στον «Ε.Κ.» επεσήμανε: «Στην Κλινική ‘Γένεσις’ Αθηνών ο ιατρικός τουρισμός γίνεται πράξη, διότι έρχονται ζευγάρια από Αυστραλία, ΗΠΑ, Αγγλία, Καναδά και άλλες χώρες. Προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες, υπάρχει ένα ευέλικτο νομικό πλαίσιο που μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε τεχνικές που ενδεχομένως σε άλλες χώρες να μην εφαρμόζονται και ταυτόχρονα είμαστε πιο φθηνοί στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Σε πρώτο πλάνο οι Δρ. Ιωάννης Δατσέρης, ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος και η Τζοάννα Μάθιους με τον γιο της. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Σε πρώτο πλάνο οι Δρ. Ιωάννης Δατσέρης, ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος και η Τζοάννα Μάθιους με τον γιο της. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Στόχος μας είναι να το αναδείξουμε στο εξωτερικό, είτε με ημερίδες όπως η σημερινή, είτε με μαρτυρίες γυναικών προκειμένου να το ενισχύσουμε και να το διαδώσουμε αφ’ ενός μεν για να είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε τις σωστές υπηρεσίες, αφ’ ετέρου να ενισχύσουμε την οικονομία μας με αυτό που λέμε ιατρικό τουρισμό».

Ο κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών, πρόσθεσε: «Είμαι γεμάτος χαρά και συγκίνηση, βρέθηκα σε ένα πολύ ζεστό κλίμα με ανθρώπους που αγαπάνε τη χώρα και κρατάνε σταθερά τις αξίες και τη σημαία ψηλά και νομίζω ότι σαν αναγνώριση όλων αυτών που ο Απόδημος Ελληνισμός προσφέρει στην Ελλάδα, εμείς σαν Ομιλος του Ιατρικού που είμαστε πάντα ευαισθητοποιημένοι στα ιατρικά θέματα δημιουργήσαμε την κάρτα ‘Υγεία στην Πατρίδα’ την οποία οι ομογενείς που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Ελλάδα».

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν το συνέδριο. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν το συνέδριο. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ερωτηθείς για την κάρτα, υπογράμμισε ότι «η κάρτα είναι παροχής υπηρεσιών και δεν συνοδεύεται από κάποιο αντίτιμο». «Η κάρτα παρέχεται δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικές επισκέψεις, επείγουσα μεταφορά με ασθενοφόρο και πολλά εκπτωτικά προνόμια εάν χρειαστεί κάτι πιο σοβαρό για νοσηλείες είτε περαιτέρω εξετάσεις», συμπλήρωσε.

Ο Δρ. Ιωάννης Δατσέρης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΜΜΑ – Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που βρέθηκα σήμερα εδώ. Πιστεύω πως αυτή η προσπάθεια θα είναι επιτυχής, θα βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό και ειδικά το ιατρικό κομμάτι. Από την πλευρά μου, έκανα κάποιες εισηγήσεις που άπτονται της ειδικότητάς μου, της Οφθαλμολογίας τα οποία δεν έχουν πάρει την έγκριση του FDA και δεν εφαρμόζονται στην Αμερική.

Πιστεύω ότι ο κόσμος που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα μπορεί να τύχει των υπηρεσιών των Ελλήνων οφθαλμιάτρων ειδικά στο θέμα της διόρθωσης μυωπίας – αστιγματισμού – υπερμετρωπίας, με λέιζερ το οποίο υπάρχει στην Ευρώπη και όλα γίνονται με το λέιζερ και διορθώνει όλες αυτές τις διαθλαστικές ανωμαλίες με τρόπο απόλυτα ασφαλή. Επίσης, για τον καταρράκτη υπάρχει ένας ειδικός φακός που διορθώνει το μακριά – κοντά και ενδιάμεση απόσταση και υπάρχει ένας ειδικός φακός που δεν κυκλοφορεί στην Αμερική, γιατί δεν έχει πάρει την έγκριση του FDA και ο οποίος του παρέχει τη δυνατότητα να διορθώσει και την πρεσβυωπία με τον καταρράκτη, είτε και μόνο την πρεσβυωπία».

«Τέλος παρουσιάσαμε έναν νέο τρόπο διάγνωσης της δυσλεξίας. Είναι ένας τρόπος απόλυτα αντικειμενικός χωρίς να επιδέχεται ανθρώπινος παράγοντας και γίνεται πρώιμη διάγνωση ασφαλής η οποία βοηθάει όλα τα παιδάκια να έχουν μια πρώιμη θεραπεία», υπογράμμισε ο Δρ. Δατσέρης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *