Διορισμός του Επισκόπου Αποστόλου ως πνευματικού συμβούλου στη Φιλόπτωχο

Ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος. Φωτογραφία: Τομ Γαλάνης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος διόρισε τον Επίσκοπο Μηδείας Απόστολο στη θέση του πνευματικού συμβούλου της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Επίσκοπος Απόστολος διορίσθηκε στη θέση του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τώρα με τον διορισμό του ως σύμβουλος της Φιλοπτώχου διαδέχεται τους Επισκόπους Ζήλων Σεβαστιανό και Φασιανής Αντώνιο.

Σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Εθνικής Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπής Μαρία Λογοθέτη -Logus- ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σημείωσε πως «ο Θεοφιλέστατος με την νέα του ιδιότητα θα αντιπροσωπεύει τον Αρχιεπίσκοπο στις συνεδριάσεις της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και θα συμβουλεύει, υποστηρίζει και προάγει την αποστολή του φιλανθρωπικού βραχίονα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχοντας πάντοτε κατά νουν τα λόγια του Κυρίου στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου Κεφάλαιο 25 στίχος 40 της διήγησης της Κρίσεως ‘εφόσον εποίησατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε’».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available