Διπλή απώλεια

Ο Ιωάννης Σακελλάρης και η σύζυγός του Ζωή. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες η Ομογένεια υπέστη μία διπλή απώλεια, έχασε δύο επίλεκτα μέλη της, τον Νίκο Μούγιαρη και τον Ιωάννη Σακελλάρη. Και οι δυο τους επιτυχημένοι στον τομέα τους. Και οι δυο τους με απεριόριστη αγάπη στην καρδιά για την Ομογένεια, την Ελλάδα, τον Ελληνισμό.

Δεν είναι απλά σχήμα λόγου αυτό που συνήθως λέμε πως η Ομογένεια και η κοινωνία μας γενικότερα έχουν γίνει πιο φτωχές χωρίς την παρουσία τους, αλλά πραγματικότητα. Κι είναι γεγονός ότι το πέρασμά τους από τη Γη αφήνει πίσω του μία νοητή γραμμή πορείας προσφοράς, αγάπης, φιλανθρωπίας για τον συνάνθρωπο, τον αδελφό, τον έχοντα ανάγκη, την κοινωνία ολόκληρη.

Δεν είναι το μέγεθος της φιλανθρωπίας από απόψεως αριθμών που μετρά, αλλά το μέγεθος της καρδιάς που κάνει τη φιλανθρωπία, διότι εδώ που τα λέμε πλείστοι όσοι έχουν οικονομική άνεση και πλούτο, αλλά το ερώτημα είναι αν τον μοιράζονται με τους άλλους.

Ο Νίκος Μούγιαρης και ο Ιωάννης Σακελλάρης ήταν ποιητές έργων κι όχι μόνο καλών προθέσεων κι όπως όλοι οι ποιητές δεν πεθαίνουν ποτέ. Ζουν σαν ανάμνηση, σαν σκέψη, σαν θύμηση, σαν υπάρξεις που σημάδεψαν με το πέρασμά τους τον Κόσμο. Καλό ταξίδι και στους δυο.

Θ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available