Δρομέας ετών 101 έσπασε ρεκόρ και θέλει να ξανατρέξει

Photo: Associated Press

ΜΠΑΤΟΝ ΡΟΥΖ. ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ. Μία δρομέας 101 χρόνων από τη Λουιζιάνα έσπασε το ρεκόρ της κούρσας των 100 γιαρδών στην ηλικιακή της κατηγορία, ενώ επισήμανε πως θέλει να τρέξει σε μία τουλάχιστον κούρσα ακόμα.

Με χρόνο 39,61 δευτερόλεπτα, η Τζούλια Χόκινς είναι πλέον η κάτοχος του ρεκόρ των 100 γιαρδών για γυναίκες άνω των 100 ετών, αναφέρει το «Associated Press».

Επιπλέον, διαγωνίστηκε στις 50 γιάρδες, αγώνισμα στο οποίο συμμετείχαν γυναίκες από 90 ετών και πάνω και διένυσε την απόσταση σε 18,31 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες του Μπατόν Ρουζ, της Λουιζιάνα.

Το προσωνύμιό της είναι «Τυφώνας Χόκινς» («Hurricane Hawkins») και σχεδιάζει να πάρει μέρος σε έναν ακόμα αγώνα δρόμου, στο USA Track and Field Masters Outdoor Championships, το οποίο αναμενόταν να διεξαχθεί την Κυριακή.

Κατά τους πρώτους της αγώνες κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, πριν κερδίσει δύο χρυσά στο Τάσκον της Αριζόνας και το Ορλάντο της Φλόριδας. Ωστόσο, το 2001 τερμάτισε την καριέρα της ως ποδηλάτρια έπειτα από έναν αγώνα στο Μπατόν Ρουζ.

«Δεν υπήρχε ούτε μία γυναίκα στη συνάντηση», εξήγησε. «Ετσι, αποσύρθηκα. Δεν είχε πια πλάκα».
Επανήλθε στην ενεργό δράση πέρυσι, ύστερα από την προτροπή των παιδιών της. Οπως αναφέρει, δεν είχε ποτέ σκεφτεί στη ζωή της ότι θα ξεκινήσει να λάβει μέρος σε διαγωνιστικούς αγώνες δρόμου.

«Ενθουσιάστηκα», είπε. «Δεν το είχα ξανακάνει, αλλά (τα παιδιά μου) νόμιζαν ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Και, τα κατάφερα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *